Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

13 травня 2011, 14:39 Інше
На Прикарпатті затримали торговця засобами для прослуховування
На Прикарпатті затримали торговця засобами для прослуховування

На Прикарпатті затримали підприємця, що незаконно торгував засобами для прослуховування. При чому, охочих влізти в особисте життя інших було немало.

За 60 км від обласного центру - Коломия. Один із місцевих вирішив заробляти на життя продажем шпигунських штучок. Налагодив канал із постачання техніки з Китаю. Робив замовлення через Інтерент, а потім завозив контрабандою.

Марія Римар, прес-секретар УСБУ в Івано-Франківській області:

- Мініатюрні відеокамери з USB-портами, замасковані під кулькову ручку, запальничку, чоловічий годинник та брелок для ключів від автомобіля. А крім того, GSM-мікрофон з дистанційним підсилювачем.

Це - вилов івано-франківського Джеймса Бонда. Жменю таких пристроїв виявив свого часу у своєму кабінеті керівник області.

Михайло Вишиванюк, голова Івано-Франківської облдержадміністрації:

- Робив порядки, відкрив коробки, жучки знайшов. Хто це робив - не можу сказати, спецслужби мають більш досконалі засоби. Очевидно, цікавилися, що я роблю, не спецслужби. Я сказав: хай слухають, може щось навчаться.

Жучки виявив на власному столі й івано-франківський мер. А якось до нього прийшов відвідувач із диктофоном у кишені.

Віктор Анушкевичус, Івано-Франківській міський голова:

- Він прийшов із записним засобом, і пробував провокувати мене. Він просив певні преференції у мене, як у міського голови, і дуже голосно говорив про те, що готовий віддячити за ці преференції. Зрозуміло було, що це провокатор.

Охочих порпатися в чужій білизні немало. А за купівлю, використання і збут таких засобів підприємець може сісти за грати на 10 років. Натепер кримінальну справу передано до суду.