Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

8 квітня 2011, 13:30 Інше
У центрі Києва знайшли два пакети з вибухівкою
У центрі Києва знайшли два пакети з вибухівкою

Терористичний акт вдалося попередити в центрі Києва. Біля припаркованих автівок перехожі помітили підозрілі пакети. Зателефонували до міліції. Правоохоронці звикли в таких ситуаціях натрапляти на муляжі. Та цього разу вибухівка виявилася справжньою.

Близько дев'ятої ранку Лабораторним провулком не проїхати, не пройти. Та можна злетіти в повітря, кажуть витріщаки. Біля будинку номер сто два, що на вулиці Великій Васильківській, знайшли підозрілі пакунки. Всередині - невідома кристалічна речовина та дроти з мобілкою.

Експерт:

- Скажіть, будь-ласка, що ви знайшли?

- Жодних коментарів.

- Принаймні, муляжі чи справжні?

- Жодних коментарів.

Про дивні предмети біля автівок правоохоронців повідомив перехожий. Хоча мешканці будинку помітили їх набагато раніше.

Ольга Вікторівна, мешканка м. Києва:

- Шла утром рано, и видела, что под одной машиной и возле другой машины были какие-то пакеты. Я ушла на работу, а чего я должна делать? Откуда я знаю: Я дворнику сказала, она тут убирала. Я говорю, стоят пакеты. Она говорит, пусть стоят, вон ещё один стоит, показала на тот макет, и я пошла. Чего я должна туда лезть, рыться в пакетах? Они не мои.

А до міліції не зателефонували дарма, кажуть правоохоронці. Якби здетонувало, було б непереливки всім.

Володимир Поліщук, керівник відділу ГУ міліції м. Києва:

- За повідомленням фахівців, експертів ДНДКЦ, це були саморобні пристрої запалювальної дії, але вони не були змонтовані до кінця, там дроти були від’єднані від мобілки.

Для кого призначалися, і, найголовніше, чиї ці небезпечні іграшки - нині з'ясовують слідчі. Порушено кримінальну справу. Правоохоронці ж закликають громадян бути пильними і небайдужими, та одразу повідомляти, якщо ви побачите підозрілі предмети.