Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

7 лютого 2011, 09:45 Інше
У Стаханові на Луганщині в під'їзді знайшли живу кобру
У Стаханові на Луганщині в під'їзді знайшли живу кобру

Рідкісного плазуна виявили у Стаханові на Луганщині. Сходами з підвалу на перший поверх піднімалася кобра. Тут її й побачили місцеві та зчинили галас. Заспокоїлися лише тоді, коли самотужки вбили гадину.

Євген Соломін, кореспондент:

- Новина про те, що в Стаханові знайшли гадюку, швидко поширилась цим невеличким містом.

Навіть поповзли чутки, що в підвалі ціле кубло. Хід туди, про всяк випадок, закрили.

Олександра, мешканка м. Стаханова:

- Дети ходят, все ходят. Не дай Бог. Это у кого-то из аквариума вылезла. Ну, и что. Где его противоядие брать в нашем регионе? Ладно, змея. Это кобра!

Першою гадину побачила біля своєї квартири пенсіонерка Алла. Каже, не йняла віри власним очам. Побігла навіть по сірники, аби добре роздивитися.

Алла Чидниченко, свідок:

- Я уже ее видела на приступках. Откуда она ползла - не знаю. Мы думали, она с подвала. Пошла, взяла веник. Веником начала ее шевелить. Она хвостом зашевелила. Я говорю, ой, правда живая.

На галас жінки поприбігали сусіди і влаштували розправу.

Віктор Филипенко, мешканець м. Стаханов:

- В принципе, никто не боялся. Потом уже сказали, что опасная. Задушили чи шваброй, чи ботинком.

Місцевий герпетолог, фахівець, що знається на зміях, одразу впізнав гада. Каже, раніше служив в Афганістані, там таких повно. Навіть колись їли їх.

Костянтин Михалевич, герпетолог:

- В подвале темно и тепло было. Скорее всего, она не знала, куда деться. Люди сами шокированы, не ожидали зимой увидеть королевскую кобру.

Науковці припущення Костянтина підтверджують. У Стаханові, скоріш за все, жила в чийомусь тераріумі, звідки втекла і переховувалася в підвалі. Там поїла всіх мишей і, ймовірно, вилізла по їжу на поверхню. Аж тут сама стала жертвою.

Сергій Литвиненко, герпетолог:

- Естественно, в нашу область попала, привезена откуда-то. Из какого-то террариума, серпентария. Змея ядовитая. Здесь зуба у нее нету. Только челюстные кости.

Знімальна група НТН передала стаханівську кобру науковцям. Кажуть, вона тепер стане музейним експонатом. Представники ж місцевого ЖЕКу зізнаються, що в підвали давно не заглядали. Та тепер, якщо до них підуть, пильнуватимуть.