Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

28 січня 2011, 14:16 Інше
Теракт чи випадковість? На Сумщині в руках у чоловіка вибухнула запальничка
Теракт чи випадковість? На Сумщині в руках у чоловіка вибухнула запальничка

Без двох пальців на руці, з роздертим обличчям, грудьми й уламками пластику в очах - у такому вигляді потрапив до лікарні мешканець Сумщини. Чоловік саме збирався готувати вечерю, аж раптом у його руці вибухнула електрозапальничка до газової плити.

Оксана Москаленко, кореспондентка:

- Ось десь таку запальничку для газової плити мешканець Охтирки знайшов просто у себе під під'їздом. Річ здавалася новою, забрав додому. А скористався за 3 місяці, як скінчилися сірники.

54-річний чоловік хазяйнував на кухні разом із матір'ю. Поки тримав електропідпалювача коло плити, жінка ввімкнула його в розетку.

Ніна Жилякова, мати постраждалого:

- Такой взрыв, такое пламя - до потолка, страшное! И он сразу за голову схватился, упал на пол, вот так вот, на колени, и кричит: "Ой, ой, ой! Нет глаза, нет руки!" Я нашла вот эти вот пальцы, мясо нашла двух.

Віктор Бабич, завідувач хірургічного відділення Охтирської районної лікарні:

- У больного практически оторвало 2 пальца и обширные рваные раны с дефектом мягких тканей, то есть, правая кисть очень сильно пострадала. Раньше в армии были взрывпакеты, которыми на учениях пользовались. Я думаю, что по силе взрыва где-то так.

Крім правої, чоловікові пошкодило й ліву руку, обличчя та груди. Уламки підпалювача потрапили до ока. Чи вдасться зберегти зір - медики не прогнозують. Бідолаху відправили на лікування до Харкова. В момент приїзду журналістів він саме був на операції.

Ніна Жилякова, мати постраждалого:

- Это все взрыв, видите, разбил весь потолок. Ну, а крови, конечно, было море. Я уже сейчас думаю, наверное, что-то насыпано было туда такое взрывное, что вот такой взрыв получился.

Близько місяця тому в Охтирці стався схожий випадок. Тоді, так само на тротуарі, жінка знайшла радіоплеєр. Спробувала ввімкнути - і він вибухнув.

Галина Баркова, постраждала:

- Я взяла в руку, в правую руку, говорю: похоже, что радио. Еще одна девочка, рядом стояла, каже: "Це, наверное, фонарик сбоку включается, кнопочка такая". Ну, я нажала ту кнопочку, воно все взорвалось.

Пані Галина теж дістала тяжких поранень рук і очей. Чи пов'язані обидва випадки між собою - міліціянти стверджувати поки не беруться.

Михайло Палькін, заступник керівник УМВС України в Сумській області:

- Пока мы еще не можем делать определенные выводы в связи с тем, что все объекты изъяты, находятся на исследовании в научно-криминалистическом центре. После только исследования тщательного взрывотехнических экспертов мы можем говорить, были ли эти вещества взрывчатые в этом предмете, или они отсутствовали.

Поки ж правоохоронці закликають звертатися до міліції всіх, кому трапляються схожі вуличні знахідки. Якими б невинними, на перший погляд, вони не здавалися.