Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

6 січня 2011, 09:55 Інше
У Львові жіночці продали сендвіч зі ртуттю
У Львові жіночці продали сендвіч зі ртуттю

Різдвяна страва по-львівськи: сендвіч із ртуттю. Господиня придбала його у відомій мережі швидкого харчування й пригостила подругу. Дівчина тепер у лікарні, а правоохоронці з'ясовують, як небезпечний метал потрапив до продукту.

У гості до пані Ірини прийшла подруга. До чаю принесла чотири звичайнісінькі сендвічі. Та це лише на вигляд: коли Ірина вкусила бутерброда, то їй ледве мову не відібрало.

Ірина Ждан, постраждала:

- Коли я вкусила булочку, то з булочки посипалися металеві такі шарики і почали стрибати на столі. Коли я відкрила отак - там було море великих шариків.

У лікарні Ірині промили шлунок і призначили лікування. Її стан задовільний. Медики кажуть: із дівчиною все гаразд - адже отруїтися можна лише парами ртуті, але аж ніяк - самою ртуттю.

Ігор Маковецький, головний токсиколог Львівської області:

- Якщо людина випадково маленьку капельку ртуті випила, в принципі, отруєнь ртуттю не буває. Ртуть транзитом вийде через кишково-шлунковий тракт.

Заклад швидкого харчування, де купили сендвічі, тимчасово зачинено. Представники фаст-фуду від спілкування з журналістами "Свідка" відмовилися. Тепер там працюють міліціянти. Вони мають дізнатися, де саме, - в закладі чи поза ним, - потрапила до сендвічу небезпечна речовина.

Денис Харчук, керівник відділу ГУ МВС України у Львівській області:

- Зараз усе з'ясовується, чи то дійсно була, скільки було, чи то дійсно була ртуть. Поки що заключення експертів немає.