Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

10 грудня 2010, 12:52 Інше
На Миколаївщині затримали двох зброярів
На Миколаївщині затримали двох зброярів

Одразу двох зброярів затримали Миколаївські правоохоронці. Один переробляв газові турецькі пістолети на бойові, а інший торгував раритетами.

Цей чоловік уже двічі потрапляв до рук правоохоронців за незаконне розповсюдження зброї, утім, це його не зупинило. Втретє наступив на ті самі граблі. Каже: раритетні пістолети - його пристрасть.

Затриманий:

- Можно купить муляж в магазине, но это ж не оружие. А тут и раритет, в том плане, что какой-то немецкий солдат носил этот "МП-40", или совецкий солдат носил этот ТТ.

Володимир Лупащенко, перший заступник керівника УМВС України в Миколаївській області:

- Був задокументований факт продажу громадянином П. пістолет - кулемет "МП-38", та пістолета ТТ, а також - набої в кількості 20 штук.

Що такі дії незаконні - чоловік знає, проте, злочинцем себе не вважає. Він навіть не запитує у покупців, навіщо їм бойова зброя. І стверджує: охочих її придбати - хоч відганяй.

Затриманий:

- Если людям это интересно. Если люди знают, что такое оружие, если им интересно иметь в своей коллекции, или просто иметь - у меня есть. Я его переделываю, тоже получаю удовольствие от того, что я делаю.

Ще один Миколаївський спритник також мав і задоволення, і гроші від зброї - він переробляв турецькі газові пістолети на бойові.

Сергій Матвієнко, керівник сектору УМВС України в Миколаївській області:

- Очень часто приходят на исследование пистолеты, тоже турецкие, других марок, как "Блов", "Экол", тоже переделанные под стрельбу патронами несмертельного действия, либо боевыми патронами. Это газовый немецкий пистолет, переделанный под стрельбу патронами.

Експерти кажуть: переробити такий пістолет не тяжко, тому нині їх везуть в Україну величезними партіями.

Сергій Матвієнко, керівник сектору УМВС України в Миколаївській області:

- В частности, самая популярная модель - это пистолет "Зараки" модели "914 С", который изначально является стартовым пистолетом, но претерпевает небольшие изменения в виду того, что выкручивается заглушка ствола, а также иногда запаивается отверстие в верхней части ствола.

Утім, ці пістолети - не забавки, ними можна вбивати людей. Тому за продаж або купівлю такої зброї доведеться відповідати перед законом.

Володимир Лупащенко, перший заступник керівника УМВС України в Миколаївській області:

- Зброя придатна до стрільби, набої являються бойовими набоями, і відносяться до боєприпасів, також придатні до стрільби.

Проти обох майстрів порушили кримінальні справи. Шанувальника раритетної зброї затримали, а розповсюджувач турецьких пістолетів підписав зобов'язання про невиїзд до початку судових слухань.