Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

22 жовтня 2010, 10:55 Інше
На території храму Всіх святих у Феодосії пролунав вибух
На території храму Всіх святих у Феодосії пролунав вибух

Потужний вибух стався на території храму Всіх святих у Феодосії. Найбільше постраждав готель для прочан. Лихої миті в ньому перебувала одна людина.

Сильний гуркіт чули всі, хто живе в центрі Феодосії. В багатьох будинках вибуховою хвилею повибивало вікна. Навіть в інших районах міста деренчали шибки.

Роман Васюта, свідок:

- Взрыв такой: бах - стекло выбивает.

Микола Лесник, свідок:

- У меня на трех точках стекла все разбиты, потому что ближайшая территория от церкви, где был взрыв.

Злетіла в повітря двоповерхова прибудова до храму. На першому поверсі була церковна лавка, кухня і побутові приміщення. На другому - келії та кімнати для прочан. Вибух був досить потужний: по будівлі пішли тріщини, всередині знесло перегородки, площу перед входом на сусідній ринок засіяло битим склом і шматками штукатурки.

Володимир Іванов, помічник керівника ГУ МНС у Криму:

- Существенные разрушения, разрушены внутренние перегородки. Разрушена одна несущая стена. При взрыве повылетали не только стекла, но и повреждены были ворота рынка, повреждены, но в основном, осколками, я думаю, близлежащие здания.

У момент вибуху в одній із кімнат для прочан перебувала старенька прислужниця храму. Тільки якимось дивом жінка не постраждала. Допомога медиків узагалі нікому не знадобилася. Що саме вибухнуло - поки що достеменно не знає ніхто.

Микола Федорян, заступник керівника ГУ МВС України в Криму:

- Пока рассматривается только одна версия: объемный взрыв газо-воздушной смеси, потому что во время осмотра не обнаружены следы осколочного фугасного воздействия, отсутствуют признаки взрыва, взрывчатых веществ, т.е. отсутствие воронки и множества повреждений.

На місці пригоди працюють експерти. Перш за все, вибухотехніки мусять з’ясувати причину вибуху.