Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

20 жовтня 2010, 10:11 Інше
Житель Полтави добровільно здав міліціонерам автомат Калашникова
Житель Полтави добровільно здав міліціонерам автомат Калашникова

Мешканець Полтави 17 років ховав під власним ліжком справжній автомат. І ось надумав піти з ним до міліційного відділку.

Рушниці, нагани, газові пістолети. Купив, склав, переробив. Розповіді добровольців міліціянти знають уже на пам'ять. Не привернув спочатку уваги і старенький чолов'яга. Та коли розкрив тремтячими руками свій згорток - усі завмерли.

Віталій Тітенко, співробітник Київського РВ міліції м. Полтави:

- Кожен рік мені приносять велику кількість зброї, але загалом це зброя мисливська, газова, деякі люди приносять зброю часів Великої Вітчизняної війни. Такий автомат калібру принесли мені вперше. Такої зброї я ще не приймав.

Справжній бойовий автомат Калашникова і 30 набоїв. Чоловік пояснює: зброю взяв на зберігання в зятя.

Василь Іванович, мешканець м. Полтави:

- В 1993 році до мене передзвонила донька і повідомила, що її чоловік, тобто мій зять, у домоволодінні стріляє із якоїсь зброї. Я поїхав туди і виявив у зятя автомат.

Зброю знайшов у старенькому "Форді", якого придбав майже задарма, знайомі пригнали з Чечні. Коли почало застрявати скло, розкрутив дверцята.

Василь Іванович, мешканець м. Полтави:

- Оце в дверцятах автомобіля було виявлено зятем автомат, під обшивкою дверцят.

Щоб зять не накоїв дурниць, дідусь забрав автомата, замотав у мішковину й запхав під диван. Здати чи ночі недосипати - чоловік вирішував 17 років. Від двох до п'яти за зберігання бойової зброї - щоразу зупиняло господаря. Поки сам зять з пересердя не пригрозив донести на старого міліціянтам.

Василь Іванович, мешканець м. Полтави:

- Послідній час зять з дочкою почали сваритися, дійшло діло до розлучення, і зять почав пригадувати цей автомат, тому я і вирішив здати. Якраз місячник добровільної здачі зброї йде.

Правоохоронці заспокоїли: кримінальна відповідальність протягом місячника добровольцям не загрожує. Чоловікові видали квитанцію і відпустили додому. А ось справа автомата тільки розпочинається.

Віталій Тітенко, співробітник Київського РВ міліції м. Полтави:

- Дана зброя направлена на експертизу, буде проведена експертиза, відстріляні набої, буде з'ясовуватися, чи застосовувалася ця зброя десь в кримінальному світі, також проводиться перевірка, звідки з'явилася ця зброя. А може, вона була викрадена на складі чи була втрачена на полі бою.

Якщо кримінальних слідів на українській території автомат не зоставив, його віддадуть на утилізацію.