Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

24 вересня 2010, 13:55 Інше
На Миколаївщині колишній військовий зібрав вдома чималий арсенал
На Миколаївщині колишній військовий зібрав вдома чималий арсенал

Колишніх військових не буває. Принаймні, так вважає мешканець Миколаївської області. Після виходу на пенсію офіцер зібрав чималий арсенал небезпечних іграшок. Про це довідалися стражі порядку, і тепер за незаконне хобі доведеться відповідати.

Це не військовий склад - це помешкання колишнього вояка. Офіцер у відставці поринув у цивільне життя. Утім з минулим розпрощатися так і не зміг. Міліціянти довідалися - у чоловіка чимало зброї. Вирішили не чекати й завітали в гості. Знайшли гвинтівку, гранати, набої.

Роман Шкуренко, співробітник відділу УМВС України в Миколаївській області:

- Хозяин поясняет, что первоначально он их нашёл, но в ходе следствия будет установлена истинное место происхождения данных предметов.

Вилучений арсенал відправили на експертизу. Невдовзі фахівці підсумували: деякі зразки вкрай небезпечні.

Правоохоронець:

- Электродетонаторы типа ЕДП, запалы к ручным гранатам УЗРГМ, учебно-имитационные запалы к противотанковой гранате к УПГ-8. Гранаты РГ-42, граната РГД 5 и Ф1, разлёт 20 метров.

Роман Шкуренко, співробітник відділу УМВС України в Миколаївській області:

- В ходе исследования было установлено, что данные предметы являются огнестрельным оружием, что касается винтовки и гранаты - боевые. По данному факту возбуждено уголовное дело.

Дружина неодноразово радила колекціонерові позбутися небезпечного краму. На що той відповідав: у справжнього вояка має бути зброя. Краще б слухав дружину, кажуть слідчі. Адже колишній офіцер не тільки кинув тінь на свою репутацію, а й має перспективу сісти в тюрму.