Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

20 вересня 2010, 14:41 Інше
На Київщині затримали підпільного майстра-зброяра
На Київщині затримали підпільного майстра-зброяра

На Київщині затримали зброяра. Чолов’яга незаконно ремонтував і перероблював вогнепальне озброєння. За це майстра посадовлять за ґрати.

Робітня цього майстра була популярною. За невелику платню сорокавосьмирічний чолов'яга ремонтував зброю й перетворював стандартні рушниці чи пістолети на те, що душа клієнта забажає.

Оперативний співробітник СБУ:

- За оперативними даними, власник майстерні працював вже близько двох-трьох років. Ремонт звичайної мисливської рушниці - він буває різним, є просто деякі деталі замінити, єсть повністю провести , відреставрувати її, припустимо, тому суми були різні - від тисячі до кількох тисяч гривень.

Раніше мастак працював у крамниці зброї, а потім роботу покинув і вирішив налагодити власний бізнес. Та робив він це незаконно. СБУвці вилучили у підприємця й віддали на експертизу справжній арсенал. Мисливську гладкодульну й нарізну зброю, револьвери, пістолети, понад чотириста набоїв та купу запчастин. Тепер шукають клієнтів зброяра: до них у правоохоронців також чимало запитань.

Оперативний співробітник СБУ:

- Вилучено декілька одиниць зброї, яка дійсно належить громадянам, офіційно , тому ці громадяни будуть встановлені, ну і, відповідно, їх буде допитано, яким чином ця зброя їхня опинилася у власника майстерні.

Самому ж майстрові за свої золоті руки доведеться посидіти кілька років за ґратами.

Тетяна Онищенко, керівник відділу УСБУ в Київській області:

- Відповідно до 263 статті кримінального кодексу України, за незаконне поводження зі зброєю загрожує покарання від двох до п’яти років, ну, і хочу також сказати, що під незаконним розуміється носіння, переробка, збут без відповідальних дозволів.

У СБУ нагадують: триває місячник добровільного здавання. І обіцяють: громадян, які принесуть незареєстровану зброю, ніхто не каратиме. Утім, якщо пістолета чи рушницю у вас знайдуть правоохоронці - доведеться відповідати.