Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

14 червня 2010, 11:37 Інше
У Деснянському районі Києва будівельники знайшли гранату
У Деснянському районі Києва будівельники знайшли гранату

Дивом не вибухнула граната в Деснянському районі Києва. Небезпечний пристрій хтось знайшов і сховав у комірчині. Потім схованку виявили будівельники й викликали рятувальників.

Від ранку Юрій із колегами робив опалубку за гаражем. Викопали яму й узялися місити бетон. Та по обіді роботи довелося припинити.

Юрій, будівельник:

- Заливаємо опалубку раствором. Нам, щоби не витікав розчин, потрібно було чимось закрити. Зайшли в цей сарай і взяли тряпку, підняли - і там граната. Взяв її в руки, подивився, показав хлопцям - хлопці злякалися.

Чоловік поклав знахідку на місце й повідомив куди слід. Мовляв, якнайдалі від гріха. Сьогодні вибухотехнікам сумувати не довелося. Це вже четвертий виклик.

Володимир Сергєєв, керівник групи піротехнічних робіт:

- Це ручна граната РГД-33 радянської армії. Заряд вибухової речовини даної гранати - 140 грамів. Дальність розлету сколків - до 250 метрів.

Гранату знайшли в комірчині. Отже, хтось її туди приніс, замотав у ганчірку. А це вже кримінал.

Олег Костюченко, старший інспектор Деснянського РУ МНС м. Києва:

- Зберігався у приватній садибі, тобто цим порушувалося чинні норми та вимоги кримінального кодексу про заборону зберігання вибухонебезпечних речовин.

Знайшовся і власник прибудови. Чоловік не втямить, як там опинилася граната. Каже, давно тут не був, імовірно, хтось зламав дверцята.

Власник забудови:

- Прикольная игрушка. Уже недельку не появлялся.

Так це чи ні - з'ясують слідчі. Поки вони спілкувалися зі свідками, вибухотехніки виконували свою роботу. Небезпечну знахідку забрали й відвезли на спеціальний полігон, де знищать з іншими знайденими набоями.