Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

10 червня 2010, 14:58 Інше
У Києві на території дитсадка знайшли міну часів ВВВ
У Києві на території дитсадка знайшли міну часів ВВВ

Вибухівка в дитячому садочку. У Києві на території закладу для малюків знайшли міну часів війни. Вихованці саме гралися на подвір'ї. Те, що пристрій не здетонував, - щасливий випадок, стверджують сапери.

Міну знайшли на клумбі, де висаджували квіти. Небезпека була на глибині лише двадцяти сантиметрів. Те, що не рвонула, - просто диво. Адже наслідки бути б страшні. У цей час на території садка було кілька десятків дітей.

Олександр Нечай, заступник керівника групи піротехнічних робіт:

- Ось на даному образці можна показати: це міна 52-міліметрова, а у нас була знайдена п'ятдесятиміліметрова, вона була розмірами приблизно з цю. Але з підривником дана міна в спорядженому стані, це сама небезпечна на даний час. Розльот осколков - 250-300 метров.

Керівництво дитячого садка одразу викликало саперів, а малюків вивело на територію сусіднього закладу. Проте, розповідати про небезпечну знахідку працівники навідріз відмовилися.

Працівник закладу:

- У вас була міна?

- Я нічого Вам не в праві говорити. Ви були в управлінні освіти? Вас послали в головне управління?

- Хоча б скажіть, де саме знайшли?

- Що я можу сказать? Я нічого не знаю.

- Ну, як це. Ви були тут, у дитячому садку?

- Ну де? Ви бачите, тут десь розрите є?

Марина Борисполець, кореспондентка:

- Говорити з журналістами керівництво дитячого садочку відмовилося, так само як і показати місце, де була міна. Однак відомо, що на небезпечну знахідну натрапили саме діти.

Батькам малюків також ніхто нічого про міну не сповістив. Про небезпеку, яка загрожувала дітям, родичі дізналися лише від журналістів.

Юлія Артьоменко, мешканка м. Києва:

- Я слышала, что трубу прорвало, но насчет мины я не слышала. Ту сторону садика закрывали, и ребенок рассказывал, что их водили куда-то.

Віктор, мешканець м. Києва:

- На території дитячого садочку знайшли міну?

- Ні, не чув.

- Дитина була в дитячому садочку?

- Була.

Звідки взялася міна - достеменно невідомо. Утім, сапери кажуть: імовірно, її завезли з ґрунтом для клумб. Сапери вибухівку доправили на полігон і там підірвали. Далі обстежили всю територію садка, аби там не лишилося таких небезпечних сюрпризів.

Марина Борисполець, Олександр Данилов, НТН.