Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

13 травня 2010, 16:55 Інше
На Київщині рибінспекція проводить рейди проти масового вилову риби
На Київщині рибінспекція проводить рейди проти масового вилову риби

Порядок на воді - заповітна мрія міліціянтів Київщини. Адже навесні заборонено не тільки возити в лодках наркотики, а й елементарно ловити рибу. Кілька браконьєрів зловили під час спеціального рейду - дивіться в наступному сюжеті.

Сітки, сітки і ще раз - сітки. Фанати допалися до весняної рибалки. А щоб не виловили все, на заваді їм стають правоохоронці.

Хто ще не зрозумів, весною рибу ловити заборонено. Бо вона нереститься. Іншими словами, відкладає ікру. Ловити її зараз - означає поставити хрест на цілій популяції у тій чи іншій водоймі. Цей чолов'яга того не розуміє. Кілька пакетів з рибою. А ще - кілька сумок із сітками.

Виловив, бо живе в скруті, виправдовується чоловік.

Затриманий:

- Семья, дети. Рыбу ловил чтоб прокормить семью.

Рибалите для власного задоволення. Виловили одну-дві рибини - не страшно, кажуть міліціянти. Штрафують не всіх. Увагу звертають на масовий вилов - сітками.

Сергій Сердюк, керівник міліції громадської безпеки ГУ МВС у Київській області:

- Якщо там люди на водойми виїжджали, і він стояв з однією вудочкою, і ловить рибу - то питань немає, ніякої заборони в тому немає. Щоб не було ціленаправленого, сітками, що перегороджують ставки, і вся риба йде на мілину, де вона відкладає ікру, - це заборонено. Електровудочки заборонено.

Тікати або чинити опір немає сенсу. Цьогоріч дільничних і рибінспекторів охороняє "Беркут".

Сергій Сердюк, керівник міліції громадської безпеки ГУ МВС у Київській області:

- Дільничий з рибоінспектором виїжджають, ідуть по березі -  стоять сітки і відпочиває на березі 5-10 чоловік. І їм задають питання: навіщо. А вони починають грубити, починають силу показувати. От щоб цього не було, ми застосовуємо ще "Беркут".

Заборона ловити рибу сітками чинна, щонайменше, до кінця травня. Штраф за такий вилов - подвійний. Перший - накладає міліція, другий - рибінспекція. Разом - кількасот гривень.

Борис Сачалко, Дмитро Денисов, Ігор Молчанов, НТН.