Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

13 травня 2010, 12:57 Інше
Колекцію зброї та наркотики вилучили в Луганську у вихідця з Кавказу
Колекцію зброї та наркотики вилучили в Луганську у вихідця з Кавказу

Гранатомет, набої, тротил і наркотики - все це на лоджії в центрі Луганська зберігав вихідець із Кавказу. За таку колекцію відсидить за ґратами років 10-15-ть.

Затриманий:

- Что это в пакете?

- Грязь!

- Грязь?

- Да?

Так реагував під час обшуку Мустафа на чергові пакети, які вилучали правоохоронці з його лоджії. Пізніше з'ясували, що бруд - це тротил. А що далі просувалися правоохоронці, то ставало цікавіше: окрім вибухівки знайшли зброю, набої й наркотики.

Дмитро Головін, керівник відділу УБОЗ у Луганській області:

- Было обнаружено и изъято гранатомет РПГ-26 "Агнель", большое количество взрывчатки и около полутысячи патронов разного калибра. Также в его вещах был обнаружен тяжелый синтетический наркотик.

Навіщо все це зберігав у помешканні вихідець з однієї з сонячних країн, він спочатку пояснити не зміг. Одно лаявся й вимагав адвоката.

Мустафа, затриманий:

- Еще найдите что-нибудь. Бомба найдити, гранат найдите. Как вам не стыдно, ребята!

Затриманий спочатку відхрещувався від знайденого краму та згодом поспілкувався з адвокатом і розповів: усе знайшов у під'їзді й вирішив здати міліції. Проте не встиг, правоохоронці прийшли до нього самі. Потім відмовився від першої версії й заявив: зброю принесли з собою міліціянти.

Дмитро Головін, керівник відділу УБОЗ у Луганській області:

- По месту его жительства заходили с понятыми, он лично открывал дверь, т.е. о какой-либо провокации со стороны милиции и речи идти не может. Тем более, зная габариты гранатомета и 6 килограмм взрывчатки, тяжело это занести, как обычно говорят.

Затриманий і раніше мав клопіт із законом, відсидів рік за ґратами. Коли вийшов на волю, налагодив прибутковий бізнес: торгівлю наркотиками та зброєю.

Дмитро Головін, керівник відділу УБОЗ у Луганській області:

- В настоящее время по факту возбуждено уголовное дело, проводятся мероприятия, откуда у него появился гранатомет, взрывчатка, наркотики, патроны, и для каких целей он это хранил.

Правоохоронці намагаються виявити канали постачання та збуту зброї й амфетаміну. Затриманого ж доправили в СІЗО, де він чекатиме на вирок суду.

Євген Соломін, Тетяна Погукай, Луганськ, НТН.