Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

30 квітня 2010, 14:36 Інше
Водна міліція влаштувала в Азовському морі полювання на браконьєрів
Водна міліція влаштувала в Азовському морі полювання на браконьєрів

В Азовському морі полюють на браконьєрів. Співробітники водної міліції вперше у своїй практиці провели масштабний рейд. Кажуть, їхня поява в акваторії стала для зловмисників цілковитою несподіванкою.

Ловити рибу можна лише в Утлюцькому лимані. Проте, браконьєри розраховують на своє сучасне обладнання й перегороджують тенетами все море.

Юрій Євтушенко, керівник водної міліції ГУ МВС України в Запорізькій області:

- У катера, как правило, большие моторы тоже... как правило, два мотора по 100-200 л.с. каждый. GPS-навигатор обязательно, они по ним осуществляют установку сетей, местонахождение их.

Щоправда, цього разу браконьєрів потужна техніка не врятувала. Міліційні катери виявилися не гіршими. До того ж, такої глобальної перевірки охочі до незаконного лову не очікували. За три доби операції правоохоронці вилучили кілометри тенет і тони риби. Здебільшого, це пеленгас. Осетрів майже всіх уже виловили. Тому за кожну особину, що потрапила до рук порушників, карна справа.

Юрій Євтушенко, керівник водної міліції ГУ МВС України у Запорізькій області:

- Запрещенным орудием лова выловлена осетровая порода рыбы. В живом состоянии. Выпускается в Бердянский залив Азовского моря. В результате проведенных мероприятий было выявлено ряд групп, которые занимались незаконным промысловым ловом рыбы. По указанным фактам возбуждены уголовные дела. Ну, такие мероприятия проводятся впервые.

Правоохоронці розповідають: під час рейду було всіляке. Їм навіть погрожували, посилаючись на можновладних покровителів. Проте, запорізькі інспектори не з лякливих - усіх зловмисників затримали.

Сергій Орлов, Микола Латкин, Запорізька область, НТН.