Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

27 квітня 2010, 11:52 Інше
У Київському зоопарку помер азіатський слон Бой
У Київському зоопарку помер азіатський слон Бой

У Київському зоопарку чергова смерть. Серце велета Боя зупинилося вранці. Тварина просто впала, і за лічені секунди вже не дихала. Це був найбільший азійський слон у Європі.

Марина Борисполець, кореспондент:

- Головний символ київського зоопарку, слон Бой, вранці помер. Йому було тридцять дев'ять років. Тварина вже давно хворіла. Однак у зоопарку стверджують: Боєві вкоротили віку.

О 10:30 він жваво вийшов із вольєра. Але ступив кілька кроків, упав, голосно застогнав і затих. У звіринці кажуть: ніщо не віщувало трагедії.

Андрій Марунчин, ветеринарний лікар Київського зоопарку:

- Его гибель произошла внезапно, в течении двух минут. У него сердечно-легочная недостаточность, и он погиб на фоне благополучия.

Останнім часом Бой був на дієті. Закордонні фахівці вважали, що тварині на завадило б скинути дві з половиною тони ваги. Велет любив каші і хліб. Та їх вилучили з раціону, бо інакше наростала нігтьова тканина, через що слонові зробили шість операцій. У зоопарку певні: улюбленця вбили! Підозрюють колишніх співробітників.

Світлана Берзина, директор Київського зоопарку:

- Начался процесс расправы с зоопарком и с нашими любимыми животными. Слона действительно отравили, чем и в какой способ - будет доказано.

Андрій Марунчин, ветеринарний лікар Київського зоопарку:

- Самое опасное - мы в вольере нашли яйца, которые ему кто-то набросал.

Колишні співробітники зоопарку погоджуються, Боя доконали. Утім, запевняють: нинішня дирекція. Певні, у слона був стрес від постійних новацій, його серце не витримало. Адже тварині не тільки змінили раціон, її намагалися навчити іншим командам. Окрім того, у вольєрі поставили огорожу, яка била мешканця струмом.

Кирило Тарантин, колишній співробітник київського зоопарку:

- Со слоном проводятся манипуляции, плюс - над ним и его психикой проводятся эксперименты. Был удар по внутренним органам и, привело к тому, что через полгода слон погиб.

Точну причину смерті Боя визначать експерти. Його не ховатимуть, тіло передадуть або до анатомічного, або до зоологічного музею. Чи буде в київському зоопарку інший слон - невідомо. Адже його азійські побратими занесені до Червоної книги. Вони - вид, що вимирає.

Марина Борисполець, Олександр Мироненко, НТН.