Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

23 березня 2010, 16:25 Інше
На Рівненщині розгорнули полювання на невідому істоту
На Рівненщині розгорнули полювання на невідому істоту

Невідомого звіра шукають на Рівненщині: на думку місцевих, він винищує їхніх кролів. Селяни впевнені, що саме це створіння напало на селянку Раїсу Середюк: жінка від переляку перестала ходити.

У Здолбунівському районі вже кілька діб шукають щось таємниче та небезпечне. Хоча мисливці та міліціянти й самі не розуміють, за чим чи ким полюють.

Сергій Криса, заступник керівника Здолбунівського РВ міліції:

- Зібралося близько 50 чоловік хочемо пройтися. Ми ще не бачили. Як побачимо, то повідомимо пресу. Головне, щоб ніхто не постраждав, щоб місцеві були спокійні.

Василь Кельнін, голова Здолбунівського товариства рибалок та мисливців:

- Звернулися до товариства мисливців та рибалок виявити і обезвредити невідому істоту, яка не дає спокою селянам. Міліція бачила її сліди. Сьогодні трудно працювати, сніг розтав, будемо вільшину всю обходити і відстрелювати і диких собак.

Мисливець Анатолій Присяжнюк, стверджує, що бачив цю тварину. Каже, за 21 рік мисливського стажу нічого подібного не бачив.

Анатолій Присяжнюк, мисливець:

- Я здалека бачив.

- А що бачили?

- Як великий собака, але низкі лапи. Спочатку йшла, а потім як пригнула вверх… То на що це схоже, я пояснити не можу. Патронів взяв 30 штук, пулі і картеч, все є.

Перед тим, як розбитися на групи, - інструктаж. Частина мисливців вирушає у чагарі. Інші чигають зверху. За два кілометри мандрів багнюкою люди з рушницями сходяться у визначеному місці.

Святослав Хабатюк, мисливець:

- Немає нікого. З двох сторін заходили 30 чоловік. З Орестова до Пятигір гнали, зараз підемо знову. Що ж тут до вечора залишилося.

Короткий перепочинок й озброєна група знову вирушає на пошуки невідомого. Лисиці й вовки мисливцям нині не цікаві. То ж полювання на таємничу українську Чупакабру триває.

З Рівненської області Тетяна Корпусова, Дмитро Шамшин, НТН.