Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

2 березня 2010, 11:15 Інше
В Херсоні спіймали водія напідпитку з підробними правами
В Херсоні спіймали водія напідпитку з підробними правами

Напідпитку з надрукованими на принтері правами керував автівкою 42-річний херсонець. Так і їздив, доки підозрілого водія не зупинив інспектор.

Особливих відмінностей немає. Та експерти підтвердили сумніви інспектора: водійські права надруковані звичайним кольоровим принтером.

Олексій Гасаненко, інспектор ДАІ м. Херсона:

- Оттиск печати и штампов категории "разрешено" также цветным принтером изготовлено. Печать Херсонского МРЕО также поддельная, изготовлена на струйном цветном принтере.

Водій сам надрукував права, щоб не їздити у громадському транспорті. Справжній документ у чоловіка вилучили ще кілька тижнів тому, теж за кермування напідпитку. На порушника склали адміністративний протокол. У ДАЇ розповіли: папери на машини, талони й посвідчення водії підробляють часто. Але не всім таланить.

Володимир Десна, керівник відділу УДАІ в Херсонській області:

- У 2009 році співробітниками державтоінспекції у Херсонській області виявлено 122 факти використання підроблених документів та 164 факти підробки номерних вузлів і агрегатів у транспортних засобах.

Від початку цього року на Херсонщині виявили 18 підроблених документів: талонів про проходження техогляду, прав і перебитих номерів. За такі порушення адміністративний кодекс передбачає від 510 до 595 гривень штрафу. В окремих випадках можуть порушити кримінальну справу.

Віталій Байдаров, Олена Ваніна, НТН.