Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

5 листопада 2009, 10:19 Інше
Мати покинула напризволяще щойно народжену дитину
Мати покинула напризволяще щойно народжену дитину

Відмовилася від дитини та покинула її напризволяще. Так сталося в місті Горлівці. За 4 роки медики жодного разу такого не бачили, хоча в цьому відділенні перебувають діти майже з третини Донецької області.

Медсестра розповідає, що співпрацівники дали новонародженому ім'я - Павло Сергійович, адже завідуючого відділення звуть Сергій Анатолійович. Немовля знайшли на міжповерховому майданчику будинку. Ще година-дві й замість лікарні авто швидкої поїхало б у морг.

Сергій Коротя, завідувач відділення патології новонароджених Горлівської центральної лікарні:

- Самочувствие было активное, крик громкий. Единственное, что ребенок был не обработан: был вымазан в крови и своем кале. Пуповина связанная, чистая, завязанная на узел. Ребенок был не переохлажден, неврологических претензий не было.

Народився хлопчик лише за кілька годин до того, як його покинули напризволяще. Його матір і досі не можуть знайти. Якщо ж розшукають, майбутнє жінки буде невеселим - кілька років за ґратами їй гарантовано.

Іван Кружилін, слідчий Калінінського РВ м. Горлівки:

- Были опрошены жители данного дома, жители на данной территории, работники школы близлежащей. Однако возможности определить женщин, которые были беременные, могли родить данного ребенка, сразу не было.

Та навіть якщо непутящу мати знайдуть, маленькому Павлові доведеться навчитися виживати самотужки. Фахівці зауважують - майбутній психологічний стан дитини залежить від якомога швидшого всиновлення.

Андрій Кузьменко, психолог:

- В первые месяцы ребенку нужна мать, устанавливается социальный контакт, так как мать устанавливает роль связи с внешним миром. К сожалению, наше законодательство не позволяет так быстро оформить опекунство или родительство. Поэтому срок теряется. Эти дети до полугода находятся в больнице.

Лікарі констатують - за останні роки це перший випадок на Донеччині, коли дитину кидають напризволяще. Взагалі ж за три роки батьки вісім разів залишали дітей в пологових відділеннях. І щоразу через брак коштів.

Олександр Токарев, Олександр Осадчий, Донецька область, НТН.