Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

2 листопада 2009, 09:00 Інше
Луганські міліціонери побили невинного хлопця
Луганські міліціонери побили невинного хлопця

Луганські міліціянти б'ють затриманих до того ж в обласному управлінні МВС. Принаймні, таку історію розповів «Свідкові» житель Мілового Володимир Писаренко. Після спілкування з правоохоронцями 20-ти річний юнак опинився на лікарняному ліжку зі струском мізку та численними забиттями всього тіла. Ситуацію з'ясовував Євген Соломін.    

Формальним приводом для появи двадцятирічного Володимира Писаренка в Міловському райвідділку було усне запрошення керівника місцевого карного розшуку. Міліціянт повідомив, що хлопцю треба дати якісь свідчення слідчим з ДАІ. Той прийшов, але замість інспекторів його чекали четверо офіцерів з облуправління МВС. Без будь-яких пояснень начепили йому кайданки і забрали з райвідділку до Луганська.

Євген Соломін, кореспондент:

- За словами хлопця, він і не підозрював, що стіни Луганського обласного управління міліції стануть для нього застінками, а люди в погонах - справжніми садистами.
 
Володимир каже, що спочатку міліціянти просили його зізнатися в кражі паливно-мастильних матеріалів, але коли хлопець в категоричній формі відмовився, проти нього застосували силу.
 
Володимир Писаренко, постраждалий:

- В другой кабинет перевели - били, били, издевались надо мной. Говорят: он твердолобый и давайте его изнасилуем. Достали фотоаппарат. Начал штаны стаскивать наполовину, начали палкой по пояснице бить. Потом один говорит - давайте его опустим. Начали бычками в глаза тыкать.

Скільки тривало катування в міліції хлопець не пам’ятає. Каже, йому давали перепочити. В цей час міліціянти грали в карти. І той, хто програвав, починав знущання над юнаком.
 
Володимир Писаренко, постраждалий:

- Говорят - пиши, что ты к сотрудникам милиции никаких претензий не имеешь, а травмы получил в зале бокса. Я сначала писать не хотел. Они опять начали меня бить. Прям прыгать по спине пятками. И сказали: "Если куда обратишься - подкинем наркотики, патроны. Сотрем тебя с лица земли".
 
День катування в міліції для хлопця не минув безслідно. Зранку його вже забрали в лікарню, в якій він перебуває й донині.

Вадим Гринчук, завідувач відділенням Міловської районної лікарні:

- Сотрясение головного мозга и многочисленные ушибы туловища, лица, передней брюшной стенки нами было подтверждено и констатировано. Я як хирург могу сказать, что эти травмы нанесены при избиении или нанесении телесных повреждений конечностями, то есть руками и ногами.
 
Наразі правозахисники кажуть, що інцидент в обласному управлінні МВС перевершив всі розумні форми, і в разі підтвердження факту побиття затриманого міліціянтами будуть вимагати не лише кримінальної відповідальності для перевертнів в погонах, але й відставки головного мілціонера області.
В міліції факт допиту юнака підтверджують. Але побиття ніякого не було. Міліцянти кажуть, що було звичайне провадження кримінальної справи. А з поламаними ребрами він сам прийшов в міліцію.
 
Тетяна погукай, керівник відділу ГУ МВС України в Луганській області:

- Какого-либо физиологического, физического воздействия на него не применялось. Кроме того, он написал, что у него есть травмы в виде перелома ребер, которые он получил занимаясь в клубе бокса. Вот и вся информация, которую я могу сообщить.
 
Наразі міліцянти розпочали власне розслідування данного факту. Про їхні результати пообіцяли журналістам розповісти пізніше.

Євген Соломін, Микола Рижченко, Луганська область, НТН.