Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

27 жовтня 2009, 10:46 Інше
Одеські правоохоронці гуртом били затриманих і знімали це камерами мобілок
Одеські правоохоронці гуртом били затриманих і знімали це камерами мобілок

Гучна справа про міліційну сваволю. Одеські правоохоронці гуртом били затриманих і знімали це камерами мобілок. П'ятьох перевертнів уже вигнали з лав міліції, а їхні розваги розслідує прокуратура.

Майже Голівуд! Працівники Овідіопільського райвідділку міліції, мабуть, відчували себе справжніми Спілбергами, бо знімали побиття затриманих в кращих традиціях бойовика: гарний коп, поганий коп, і той, хто фіксує усе це на камеру.

Дві серії знімання стали такими популярними, що потрапили до відділу внутрішньої безпеки. У жовтні торік овідіопільські правоохоронці зафіксували мобільниками допит наркомана з катуванням. А в березні 2009-го - нетверезого бешкетника, в якого брали відбитки пальців. З брутальною лайкою, сміхом та побиттям.

Дії міліціянтів, які зганьбили честь мундира, вже оцінило найвище керівництво області.

Євген Булка, заступник керівника ГУ МВС України в Одеській області: "По результатам проведенного служебного расследования 5 человек были уволены из органов внутренних дел "за дискредитацию". В том числе и один из руководителей этого райотдела".

Резонансну справу про застосування фізичного насильства міліціянтами вивчає прокуратура.

Валерій Каплонюк, прокурор Овідіопільського району: "Привід у нас є, будуть зібрані всі підстави для порушення кримінальної справи чи відмови, потім буде винесено для прийняття остаточного рішення. Поки триває перевірка. Значить, 127 стаття частина 3, вчинення цих дій, тобто катування, побиття, приниження честі і гідності громадян, вчинені працівниками правоохоронних органів, санкція статті передбачає від 10 до 15 років позбавлення волі".

У прокуратурі стверджують: не можуть упоратися з розгнузданими міліціянтами! В Овідіополі ж правоохоронці не лише знущаються з беззахисних людей, а й прикривають небезпечних злочинців. Один із керівників місцевого райвідділку позивався до Верховного суду з протестом щодо звинувачення у прихованні злочину.

Валерій Каплонюк, прокурор Овідіопільського району: "Хоча факт укриття злочину вже доведений. Особа, відносно якої працівником міліції приховувався цей злочин, скоїла ще один тяжкий злочин в Одесі, і вона вже притягнута до відповідальності за скоєння кримінального злочину, і тут, в Овідіопільському районі, і в Одесі. Тобто виходить, що працівник міліції, який повинен стояти на сторожі інтересів громадян, укриває ці злочини, і потім ці люди скоюють ще другі тяжкі злочини".

За перевищення службових повноважень від початку року в Одеській області порушено 35 кримінальних справ. А в судах регіону розглядають близько сотні.

З Одеської області – Оксана Піднебесна, Влад Величко, НТН.