Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

22 жовтня 2009, 08:00 Інше
У Києві стартував фестиваль повітроплавання
У Києві стартував фестиваль повітроплавання

Якщо побачите у небі дивні цятки – не лякайтесь. Це не НЛО. Це – повітряні кулі. Сьогодні у Києві стартував фестиваль повітроплавання, тягтиметься він 3 дні. Чи не може приземлитися така куля киянам на голови - перевіряв Борис Сачалко.

Літати на повітряній кулі – цілком безпечно. Так запевняють тутешні експерти. Щоб отакий агрегат впав на голову киян, потрібно, щоб або пілот був п’яним, або щоб газ був поганий.

А ще безпечність польоту залежить від погодних умов.

Сергій Скалько, керівник київської повітраплавної громади: "Видимость – раз, как сегодня – это туман. Низкая облачность – два, есть ограничения допуска, ветер – три".

Грузин Реваз вже майже злетів. Та організатори зупинили - дощ.

В його країні літати небезпечніше, ніж в Україні. Свою майстерність Реваз вишколював у горах. Щоправда, над містами літати не легше.

Реваз Тургаурі, президент національної федерації повітроплання: "Как правило, летая над городом, мы берем больше топлива и меньше пассажиров. И нам нужен ветерок, чтобы сесть за пределами города".

Щоправда додає – навіть зіпсована куля головам містян не загрожує.

Аліна каже – літати в небі небезпечно. Кілька років тому й сама серйозно літала. Але після останнього піке на кулю не сідає.

Аліна, мешканка м.Києва: "Не та техника. Было пару аппаратов, но они сгорели".

Таких випадків не буде – обіцяють організатори фестивалю повітряних куль.

Сергій Скалько, керівник київської повітроплавної громади: "Мы делаем все возможное, для полетов над городом мы берем лучшую технику, мы очень трепетно относимся к газу".

Організатори фестивалю скасували сьогоднішній політ з огляду на стандарти безпеки. Адже погода й справді була нельотна. А над Києвом повітряні кулі мають з'явитися завтра.

Борис Сачалко, Олександр Кругликов, НТН.