Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

22 жовтня 2009, 11:25 Інше
На Волині захмелілий чоловік полював на власну дружину
На Волині захмелілий чоловік полював на власну дружину

Любов ціною криміналу. На Волині захмелілий чоловік полював на власну дружину. Причина банальна - ревнощі. Батькові трьох дітей видалося, що його благовірна полюбляє стрибати в гречку. Щоб її провчити, Отелло схопився за рушницю.

"Якби людина дбала про свою сім’ю, так як дбала про цю рушницю, то, мабуть, такого випадку не сталося би. Рушниця в ідеальному стані, без жодних люфтів. Тобто, людина, яка користувалася цією зброєю, дуже про неї дбала".

Постріли в садибі Леоніда та Ольги не часто, але лунали. В такий спосіб чоловік давав знати дружині, хто в домі господар. Спершу пускав у хід кулаки, далі - раритетну рушницю марки "ІЖ". Стріляв завжди поверх голови - набоями зі шротом.

Ольга, постраждала: "Порушена в нього нервова система. Він не раз мені казав: "Не чіпай мене! Бачиш, що я напідпитку - краще не чіпай, дай я ляжу посплю і все". Раніше то воно було раз у рік, а потім після операції я навіть мову про те не веду, що він бився".

Сьогодні вона не на лікарняному, а в кабінеті слідчого. Ольга прийшла переконувати стража порядку, що інцидент з вогнепальною зброєю -непорозуміння. Каже, чоловікова агресія має радше психологічний характер, аніж бешкетницький. Так трапляється, коли він згадує важке дитинство.

Ольга, постраждала: "Йому в дитинстві робили операцію, що стосується статевих органів, і йому батько постійно казав: я зробив 5 дітей, а ти зроби хоч одне. Він постійно думав, що, може, не його діти - ото й таке сталося. А так, більше я до нього претензій не маю".

Василь Кошелюк, слідчий Камінь-Каширського РВ міліції: "Завжди дивуюсь ширині душі наших жінок. Дружина вже чоловіка вибачила, просить слідчого суворо не карати, змінити запобіжний захід".

Об'єкт уваги своєї провини не заперечує. Каже, перш ніж взявся за карабін, вижлуктав з дружиною та сусідкою півтора літра горілки. Підпила компанія вже розходилася по домівках, як раптом знайому потягло на жарт.

Леонід, затриманий: "Там сусідка сказала, що на мене діти не схожі".

- То рознервувало вас це таким чином?

- Так.

- Наразі каєтеся?

- Каюсь крепко. Я її крепко люблю, того й ревную.

В ізоляторі тимчасового утримання Леонід сидить тиждень. Бідкається - за цей час так скучив за родиною, що зарікся вживати оковиту. А ще - підозрювати дружину у зв’язках на стороні. Обіцяє - більше жодних шротових пострілів, навіть мисливські ножі з хати повикидає.

Ольга, постраждала: "Ну, не було в нього такого, щоби мене застрелити. От не було. Є в нього жилка, що він хапав рушницю, але я знаю, він не хотів … хотів мене полякати".

Що жінчине прощення не обернеться Леонідові терміном покарання - правоохоронці дуже сумніваються. Справа порушена по статті 115, ч1. Строк перебування за ґратами - до п’ятнадцяти років. Якщо слідство візьме до уваги каяття підозрюваного і побажання постраждалої сторони, в ліпшому випадку зловмисникові сидіти 5-7 років.

Олександр Стернічук, Інна Суховерхова, Волинська область, НТН.