Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

21 жовтня 2009, 12:49 Інше
В Афганістані та Пакістані скоєно зухвалі теракти
В Афганістані та Пакістані скоєно зухвалі теракти

На півдні Афганістану таліби атакували натовські вантажівки, які везли альянсам провіант, зброю та пальне. Загинули семеро водіїв. Ще стільки ж таліби захопили в полон. Спершу колону обстріляли - машини зайнялися. Далі дві години тривала перестрілка. Що бойовики захочуть в обмін на полонених, невідомо. Нагадаємо, на півдні та сході Афганістану таліби особливо активні. Їхня улюблена ціль – вантажівки із провіантом для натовських вояків

Ще один зухвалий злочин таліби здійснили в столиці Пакистану Ісламабаді – підірвали Міжнародний ісламський університет. Жертвами двох бомб стали принаймні четверо студентів. Поранених - двадцятеро. Один з вибухів пролунав у жіночому кафетерії. Інший – на території студмістечка, поряд з гуртожитком. Слідчі переконані – це справа рук талібів. За останні два тижні вони організували більше десятка терактів, в яких загинули півтори сотні людей. Бойовики роблять це на зло пакистанській армії, яка готувалася до потужної операції проти них. Рейд стартував на вихідних. Солдатам вдалося ліквідувати вісімдесят талібів. Битва – не на життя, а на смерть: тридцять тисяч солдатів проти десяти тисяч бойовиків.

У французькій Бретані заарештували двох ватажків ЕТА – баскської сепаратистської організації, яка діє в Іспанії. Один з затриманих – тридцятирічний Айтор Елізаран – очолював групу з політичних питань. Його батько теж колись був бойовиком ЕТА і загинув тридцять років тому. Жінка – 32-річна Ойана Сан Вісенте - теж з політапарату організації. Обох затримали на заправці під час поліційного рейду. Бойовики були на краденій автівці. Нагадаємо, ЕТА заснували півстоліття тому. Її мета – незалежна баскська держава. Від рук сепаратистів загинули понад вісімсот душ.

Євгенія Мартинюк, НТН.