Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

20 жовтня 2009, 09:44 Інше
На Київському залізничному вокзалі затримали військового з арсеналом зброї
На Київському залізничному вокзалі затримали військового з арсеналом зброї

Кілер у погонах. На столичному залізничному вокзалі міліціянти затримали військового з чималим арсеналом зброї. Чоловік пояснив, що їхав до Одеси на розбірки. Запевняє, вбивати нікого не збирався. Та слідчі сумніваються у мирних намірах - надто вже поважний багаж. Деталі - в сюжеті Олександра Дем’янчука.

Правоохоронці затримали підозрілого проти ночі в приміщенні залізничного вокзалу. Коли запитали, що у валізі, пасажир занервував. Почав лякати сержантів міліції посвідченням військовослужбовця. Правоохоронці зрозуміли - той щось приховує. Інтуїція їх не підвела.

Геннадій Єлфімов, керівник ЛВ міліції на станції Київ-Пасажирський: "Было изъято оружие самодельное, пистолет калибра 5,6, патроны - 30 штук 5,6 мл. Также был глушитель к автомату, тротиловая шашка 200 грамм, которая, по заключению специалистов, взрывчастое вещество".

Пасажира з арсеналом доправили до відділку. Там він розповів, що служить в Одеському гарнізоні. Звідки зброя - офіцер не сказав.

- Что, вы все это нашли?

Олександр, затриманий: "Да".

- И где вы это нашли?

Олександр, затриманий: "Я отказываюсь отвечать на вопросы".

Крім вилученого арсеналу, оперативники знайшли вдома у офіцера ще чимало набоїв та карабін. Звідкіля зброя - правоохоронці тільки припускають. Адже затриманий раніше служив у Чечні, брав участь у ліквідації наслідків вибухів артскладів на Харківщині. Пізніше офіцер зазначив, що пістолет з глушником та вибухівка були йому потрібні для розбірок.

Геннадій Єлфімов, керівник ЛВ міліції на станції Київ-Пасажирський: "Когда-то его там обидели, то есть подсунули доллары фальшивые, захотел попугать. Задавали вопрос - говорит, хотел пострелять по ногам, по рукам пострелять".

Чим могли закінчитися такі розбірки, можна тільки здогадуватися. Можливо, завдяки пильності стражів порядку комусь пощастило уникнути сумної долі.

Олександр Дем’янчук. Олександр Мироненко. НТН.