Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

15 жовтня 2009, 10:20 Інше
На Одещині п'яна компанія мало не забила до смерті двох чоловіків
На Одещині п'яна компанія мало не забила до смерті двох чоловіків

Зброя становить найбільшу загрозу, коли потрапляє до рук нетверезої людини. На Одещині підпита компанія мало не забила до смерті двох чоловіків, зокрема й правоохоронця. Керівник відділу карного розшуку намагався розборонити забіяк, та вони застосували мисливську рушницю й…лопату.

Недільного вечора веселе товариство відпочивало в барі на околиці Котовська. Конфлікт виник буцімто через жінку, з'ясовували стосунки вже на вулиці. Розбороняти взявся правоохоронець, що був неподалік. Головний забіяка збігав додому по рушницю, тож капітан міліції Дмитро Янинський сам потрапив під обстріл:

Ярослав Рубінський, керівник Котовського МВ міліції: "Янінський, незважаючи на поранення та розуміючи загрозу собі та оточуючим, вважаючи, що рушниця двоствольна, тому що він вистрілив два рази, побіг до нього, щоб затримати, щоб він не встиг рушницю перезарядити. І коли він наздогнав, пролунав третій вистріл".

З вогнепальним пораненням правоохоронець у шпиталі. Згадує, як з простреленою ногою доганяв злочинця, аби відібрати зброю.

Дмитро Янинський, постраждалий міліціянт: "Скоріш за все, прикладом ударив в голову, ми разом упали. В цей час мені важко було бачити, по-перше темно, і кров заливала, ззаду ще якісь особи з лопатою".

Не менше перепало і приятелеві Дмитра, що намагався захистити правоохоронця від нападників. Хлопець ховає обличчя від камери: лопатою йому розрубали голову, ніс та вухо.

Дмитро Савін, постраждалий: "Помню то, что вот этот парень с лопатой на меня напал, а Дима Яницкий как форменно заступился за меня, побежал за ним, а он уже вышел на него с ружьем".

Родичі постраждалих шоковані: кажуть, такими ударами могли вбити.

Валентина Савіна, мати постраждалого: "Тут скотину, он 15 штук котів і собак, всіх жалієш, бо скотину жалко. А тут я не знаю, що це за люди, ізверги якісь, лопатою так бити!"

Нападників допитує прокуратура. Їх четверо, порушено кримінальну справу. Звідки в парубків стільки люті – з'ясує слідство. Ударами, завданими постраждалим, аж розтрощили лопату і приклад мисливської рушниці.

Ярослав Рубінський, керівник Котовського МВ міліції: "Це рушниця п'ятизарядна, тільки просто 3 патрона були заряджені в рушниці. 3 патрони - і він їх вистріляв усі до кінця. Зі слів, каже, якби було 5 патронів, він би вистрілив п'ять, це з його слів".

На одужання керівника відділу карного розшуку чекають його колеги. На цій посаді Дмитро встиг пропрацювати лише три місяці. Мати міліціянта ділиться: трохи шкодує, що в сина така професія.

Неоніла Янинська, мати постраждалого: "Жалко, бо зараз такі часи, що весь час він на роботі, весь час зайнятий, не може нам помогти, ми вже потребуєм, щоб нам щось помогли, ми живемо в селі. Навіть женитись не має коли!"

Оксана Піднебесна, кореспондентка: "Міліціонер залишається міліціонером – чи на службі, чи на відпочинку. На жаль, той, хто зважає на це правило, частіше страждає від непередбачуваних обставин".

З Одеської області – Оксана Піднебесна, Влад Величко, НТН.