Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

14 жовтня 2009, 11:48 Інше
У Києві молодик стріляв у людей із пневматичного пістолета
У Києві молодик стріляв у людей із пневматичного пістолета

Стрілянина по живих мішенях. У Києві молодик гатив у людей із пневматичного пістолета. Принаймні це твердить постраждалий. Чоловік дістав травму голови, але зміг затримати й роззброїти стрільця.

Постраждалий: «В каком кармане пистолет? В правом, в левом? Так, аккуратненько вытягивай».

Ці кадри не оперативне відео з міліційного архіву. Їх відзняв власною мобілкою киянин Микола. Саме він став жертвою неповнолітнього нападника. Чоловік переконує, постріли з пневматичної зброї були прицільними.

Микола Чепурний, мешканець міста Києва: «Наш сотрудник закричал и услышал хлопки 4 штуки в течении 2-3 секунд. Я на третей повернул голову и в этот момент получил удар в висок. Увидел двух ребят. Один стоял с пистолетом, а другой с мобильным телефоном, снимая это всё».

Стрілець та оператор накивали п’ятами, поранений чоловік подався за кривдниками. Коли наздогнав утікачів, почув про наміри парочки.

Микола Чепурний, мешканець міста Києва: «Они говорили, классные снимочки получились, сегодня запустим в Интернет. Но я же целился тому мужику, что стоял лицом. Взял за шею спокойненько, положил на асфальт. Второй убежал».

Поки Микола знешкоджував свого нападника, свідки викликали міліціянтів. Наступного дня чоловіка шпиталювали з черепно-мізковою травмою. За 18 днів довідався, що правоохоронці нікого не каратимуть. Знімання стрілянини мобілкою так і не довели.

Журналістам «Свідка» міліціянти розповіли іншу версію. А мати неповнолітнього скаржиться - її сина віддухопелив здоровий дядько.

Вікторія Білозерцева, помічник керівника Оболонського РУ міліції міста Києва: «Неповнолітній хлопець зі своїм ровесником гуляли по Оболонській набережній і стріляли з пневматичного пістолета. Один із хлопців ненароком влучив в обличчя з пістолета цьому заявнику. Були дві зустрічні заяви, тому що було відмовлено у порушенні кримінальної справи».

Міліціянти злочину тут не добачили, натомість прокуратура кримінальну справу за фактом розбишацтва таки порушила. Щоправда в райвідділку про це поки що не знають. І кого зрештою визнають винним - невідомо. //Олександр Дем’янчук, Олександр Мироненко, НТН