Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

8 жовтня 2009, 12:43 Інше
На Сумщині троє дітей зі страшними виразками на тілі потрапили до лікарень
На Сумщині троє дітей зі страшними виразками на тілі потрапили до лікарень

У братика та двох сестричок виявили застарілу коросту. Батьки й годували малечу вряди-годи, що вже говорити про лікування.

4-місячна Оксанка розривається від плачу. Їй болять страшні коростяні виразки. Бозна-коли дитину востаннє купали, а про лікування годі й казати. Побиті чухачкою ноги і в її 5-річного братика. Батьки пояснюють – до дитячих болячок руки не доходять.

Любов Швачко, мати: «То коло малишки, то стірать, то на огород, то туди...»

Микола Швачко, батько: «Непорядок був у хаті, коло дитини теж непорядок був. Пола грязні... Так що, я должен разорваться?!»

У таких роботящих тата з мамою на ліжках сірі матраци без білизни, посуд брудний, ще обліплений мухами. Мило запаковане лежить у шафі, дитячих зубних щіток немає взагалі. А ще недавно господиня цього свинства славилася хазяйновитістю.

Марія, мешканка села Склярівки: «Вона була золота дитина. І діти чисті в неї були. На городі вийде з тачечкою – двойко було, одне маленьке, но вона з колясочкою на городі. Як третю дитинку родила – оце таке случилося! Не надо було грошей давать їм».

Люди кажуть, виплати на немовля батьки пропивають. Татко ж під газом ще й може віддубасити дружину та діток.

Тамара, сусідка: «Другий раз я чую – дитина кричить. Я зайшла, забрала й пішла. У них вже й не питаю. Вони деруться, б'ються, я забрала дітей і пішла. Ніхто мені нічого й не каже... Щоб у мене не було, я її накормлю».

Сергій Чміль, керівник Сумського РВ міліції: «То, что им доставалось в пищу – это то, что оставалось после закуски родителей».

Правоохоронці забрали дітей до лікарні. Під наглядом медиків уже знаходиться їхня 8-річна сестричка. В неї теж короста, а батько ще й носаками у живіт надавав за погану поведінку.

Любов Швачко, мати: «Я давай до неї, він мене наоборот ударив по лицю. Я давай її забирать, він слідом. Вона сюди прийшла, упала. Він давай лапті в неї забірать. І там бив її».

Сергій Чміль, керівник Сумського РВ міліції: «Готовятся документы. Будем лишать родительский прав, потому что до такого состояния, до которого они довели своих детей, даже животных не доводят хозяева».

Замість багатодітної родини – пара молодих пияків і троє сиріт. Для цих людей ціна горілки може виявитися надто високою. //Оксана Москаленко, Олександр Федчун, Сумщина, НТН