Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

8 жовтня 2009, 10:53 Інше
Жахлива знахідка у Львові: біля собору знайшли мертве немовля
Жахлива знахідка у Львові: біля собору знайшли мертве немовля

У Львові поблизу собору святого Юра знайшли мертве немовля. За попередніми даними, малесеньке тільце пролежало в траві близько тижня.

Тіло хлопчика ще з не відрізаною пуповиною лежало просто за мурами храму, серед дерев та кущів. Вочевидь, маля народилося кілька днів тому. Тільце, що вже почало розкладатися, побачив перехожий. Поряд з ним лежали біла закривавлена сорочка та поліетиленовий пакет. Неподалік знайшли ще й сумку.

Мар’яна Мавдрик, керівник відділу МУ міліції міста Львова: «Зараз буде проведена експертиза чи дитина була народжена живою і в подальшому була вбита своєю матір`ю».

Міліціянти вже затримали підозрювану. Якщо з’ясують, що хлопчик народився живий і мати вбила власне немовля чи просто залишила його помирати, жінка відповідатиме перед законом. Можливе покарання – від 2-ох до 5-ти років ув’язнення.

А відповідальності можна було б уникнути, якби породілля принесла дитину до «Вікна життя». Воно працює з травня цього року на вулиці Джорджа Вашингтона, 6 у Львівському перинатальному центрі. Це спеціальний пункт, де матері можуть анонімно залишати свою новонароджену дитину.

Мар’яна Мавдрик, керівник відділу МУ міліції міста Львова: «Це створено для тих матерів, які хочуть залишитися невідомими, невстановленими. Тут ніяких питань ніхто не задає і в подальшому не встановлює».

За час існування «Вікна життя» сюди принесли одне немовля. Натомість з початку року чотирьох новонароджених у Львові батьки просто викинули на вулицю. Трьох з них врятувати не вдалося. //Уляна Сенько, Юрій Котоус, Львів, НТН