Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

2 жовтня 2009, 10:48 Інше
У Вінниці зірвався ліфт із людьми
У Вінниці зірвався ліфт із людьми

 

Упавши з 3-го поверху, кабіна ліфта з меблями й вантажниками деформувалася. Постраждалих одразу шпиталювали. Вже відомо, що ліфт встановлено без будь-яких відповідних документів.

Працівники меблевої фірми, в офісі якої сталася надзвичайна пригода, не чули жодного звуку, коли впав ліфт. Про нещастя дізналися вже після приїзду швидкої.

Працівники меблевої фірми: «Ну, шо чули? - Нічо не чули. Почули, що начали кричати. І скора приїхала. І все. Ми не чули».

Трагедія сталася близько 11-ої ранку. Троє працівників фірми піднімали на третій поверх складського приміщення вантаж. Раптом кабіна різко полетіла донизу. Від сильного удару її сплющило, а люди дістали численні перелами.

Геннадій Бондарчук, головний лікар Вінницької лікарні швидкої допомоги: «До нас було доставлено трьох постраждалих з травмами нижніх кінцівок та пошкодженням хребта. Всі вони знаходяться в відділені реанімації. Стан їх відповідає обсягам пошкоджень. Ближче до середньої ступені важкості. Наскільки серйозні травми, то це буде вияснено на протязі кількох днів».

Комісія Держгірпромнагляду одразу ж з’ясувала – на ліфт немає жодних документів та сертифікатів.

Анатолій Ткачук, головний інспектор Держгірпромнагляду у Вінницькій області: «Они его должны испытать. Лифт испытывается. В паспорте написано, каким грузом. Не превышающим грузоподъемность лифта. Динамические, статические испытания должны сделать. Это все записать в паспорте. А потом только после этого получить разрешение на его обслуживание и эксплуатацию. - А оно было, это разрешение? – Нет».

Навіть неозброєним оком видно - троси, які тримали ліфт, ненадійні. Після того, як до кабіни ввійшли люди та занесли чималий вантаж, линви просто обірвалися.

Анатолій Ткачук, головний інспектор Держгірпромнагляду у Вінницькій області: «Зашли люди. Качнули его. И он пошел. Ограничителя скорости нет. Ловителей нет. И пошел».

Обласна прокуратура порушила кримінальну справу. Триває перевірка. //Олександр Миронов, Юлія Шипунова, Вінницька область, НТН