Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

1 жовтня 2009, 14:04 Інше
На п’яного колекціонера напав псевдо-міліціонер з двома поплічниками
На п’яного колекціонера напав псевдо-міліціонер з двома поплічниками

Пограбування антиквара. На захмілілого колекціонера напав псевдо-міліціонер з двома поплічниками. У чоловіка забрали ікону 15-го століття, старовинні книжки, гроші, мобілки й навіть взуття.

Василь, постраждалий: «До мене звернувся молодик у формі, яку прийняв за міліційну. Представився міліціонером і попросив пройти за ним. Коли вийшли на пероні, я почувствовав удар. Дальше нічого не пам’ятаю».

Коли Василь очуняв, його найбільше засмутили не порожні кишені та босі ноги, не було сумки з антикваріатом. Постраждалий побіг до міліційного відділку.

Олександр Проценко, керівник слідчого відділу ЛВ міліції на станції «Фастів»: «Мобільні телефони, 600 грн, зняли туфлі. В сумці були особливо цінні для нього речі: книги видавництва минулого століття, срібна іконка у вигляді чеканки 15 століття».

Як лупцювали антиквара - бачили інші пасажири. Вони допомогли міліціянтам відтворити події та описали нападників.

Олександр Проценко, керівник слідчого відділу ЛВ міліції на станції «Фастів»: «Серед злочинців був хлопець, який був одягнутий у форму охоронника і своїм зовнішнім виглядом він нагадував працівника міліції. Підійшовши до потерпілого, він вивів його на вулицю, оскільки той був напідпитку, представився працівником міліції. Двоє інших вдарили його по голові і, поваливши на землю, наносили удар в різні частини тіла».

Теплим слідом трійцю затримали. Підозрювані зізналися і переконують, конфлікт виник через місце в залі очікувань. Пограбувати спало на думку по тому. Що в сумці, навіть не здогадувалися.

Дмитро, підозрюваний: «Виктор повёл его за вокзал в сторону Киева. Не знаю, о чём они говорили. Когда он его привёл, у него была ссадина под глазом. Потом Виктор сказал мне и Александру посадить его на лавочку. Пускай, мол, спит или сидит. Опять же начались недоразумения. Его ударил Александр несколько раз ногой в лицо, потом я. Не знаю, что меня пробудило. Я снял с него туфли и взял наушники от телефона».

Зі слів слідчих, версія підозрюваних не вплине на перебіг розслідування. Окрім того, обов’язково врахують кримінальне минуле грабіжників.

Міліціянт: «За вказаний злочин передбачено позбавлення волі на строк від 4 до 6 років. Під час досудового слідства злодії знаходяться у слідчому ізоляторі».

У прокуратурі кажуть, що можливо статтю перекваліфікують. Якщо експертиза підтвердить тяжкі травми антиквара, зловмисникам доведеться відповідати за розбій. //Олександр Дем’янчук, Олександр Мироненко, НТН