Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

30 вересня 2009, 11:15 Інше
Поїхав на природу і не повернувся: 20-річного хлопця знайшли в могилі
Поїхав на природу і не повернувся: 20-річного хлопця знайшли в могилі

Батьки 20-річного жителя Рівненської області не вірять, що їхній син, якого виловили в озері, втопився сам. Молодик разом зі своєю дівчиною та її друзями поїхав погуляти на природу. Усі повернулися додому, а хлопця рідні розшукали на цвинтарі сусіднього району, де парубка поховали, як невідомого.

20-річний костополець Микола Захожий на вікенд подався на Біле озеро. Відпочивав у веселій компанії зі своєю коханою та її друзями.

Його телефон мовчав кілька днів поспіль. Тоді занепокоєні родичі розпочали пошуки. А за кілька днів вони отримали приголомшливу звістку - з гулянки повернулися всі, окрім Миколи. Його вже навіть встигли поховати, як невідомого, в сусідньому районі.

Марія Захожа, мати загиблого: «Ми откопали дитя, открыли гроб, он лежав на одной клеенке, в трусах, голова побита… Вмятина в голові і дирка. Розтину не робили. Нам сказали, що він втопився».

Надія Романюк, родичка загиблого: «Я бачила його тіло, воно не було порізане. Що це воно скривається за його смертю. Голова побита, велика рана, хтось вдарив його добре».

Експерти ж дійшли висновку, що Микола загинув через нещасний випадок. Тому, мовляв, і не порушено кримінальної справи.

Тамара Лисенко, керівник відділу УМВС України в Рівненській області: «Відмовлено у порушені на основі акту про розтин. Асфіксія. Інших слідів насильницької смерті виявлено не було».

Утім родичі і друзі загиблого не вірять, що хлопець утопився, бо він погано плавав і у воду не ліз.

Андрій, приятель загиблого: «Коля не купався, ми їздили на кар’єр, то він не ліз, бо не вміє плавати. Сидів завжди у машині, музику слухав. Щоб він поліз уводу п’яний, такого не може бути. Він не пив. Я одне знаю, що йому допомогли».

З’ясувати, що ж сталося на озері, намагався старший брат загиблого Роман. Він спілкувався з дівчиною Миколи та її друзями. І тепер переконаний - молодь більше приховує, ніж розповідає.

Роман Захожий, брат загиблого: «Вони поїхали 17-го числа на озеро з дівчатами відпочивати. Вони сказали, що брат мій психував і просив завести його назад додому, бо посварився з дівчиною своєю. Каже, що пішов у шортах, босий, з рюкзаком на маршруту. Його завезли машиною і домовилися, щоб він доїхав до Кузнецовську».

Відтоді Миколи живим не бачили. Перепоховали хлопчину вже в Костополі. //Тетяна Корпусові, Дмитро Шамшин, Рівненська область, НТН