Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

23 вересня 2009, 15:05 Інше
10 нелегалів-афганців затримали під Києвом
10 нелегалів-афганців затримали під Києвом

10 чоловіків тікали з батьківщини до Европи. Перетнули чотири кордони. Їм вдалося дійти до берегів Дніпра.

Нелегалів затримали поблизу села Капітанівки, що на Київщині. Шістьох упіймали співробітники СБУ, решту – ДАЇ-вці. Усі іноземці говорять, втекли з Афганістану не від солодкого життя.

Мухамед, затриманий: «В Афгане была война. Там талибаны были и мы не могли там жить. Для нас там трудно было. Мы своих родных оставили, пришли сюда».

За словами Мухамеда, війна - то не найстрашніше, що чекає його на батьківщині. Найбільше боїться покарання за те, що залишив дружину та чотирьох дітей. За це можуть вбити.

Мухамед, затриманий: «Если я обратно вернусь в Афган, для меня будет хуже, чем раньше».

Аби потрапити до Европи, афганці мали заплатити аж 8 тисяч доларів. Тішаться, що втратили тільки 4 тисячі завдатку. Додому повернуться не з порожніми руками.

Іван Ковальчук, керівник сектора Києво-Святошинського РВ міліції: «Вони написали послу анкети, фотографії надали. Коли вони підтвердять їхні особи і коли в держави будуть гроші, видворимо їх з території України».

Та коли в держави з’являться кошти, ніхто не відає. Тому поки що нелегали перебуватимуть у спеціальному розподільнику на Чернігівщині. //Олександр Дем’янчук, Дмитро Денисов, НТН