Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

23 вересня 2009, 13:29 Інше
20-річний колекціонер зброї злетів у повітря
20-річний колекціонер зброї злетів у повітря

Він не пілот, він розбирав набій часів війни. Міна вибухнула просто в руках мешканця Луганщини. На місце прибула швидка, та допомога вже була непотрібна.

20-річний житель села Айдар-Миколаївки вже не перший рік колекціонував зброю та набої часів Другої Світової. Все це копав сам або ж купував у чорних археологів. Того дня досліджував міну, вирішив її розпиляти на частини. Коли дістався детонатора – пролунав вибух.

Сергій Бережний, в. о. керівника Новоайдарського РВ МНС: «По результатам обследования обнаружен труп мужчины, который от многочисленных ран скончался на месте. А раненная девушка направлена в больницу».

Співмешканку підривника прооперували, її життю нічого не загрожує - за день-другий переведуть з реанімації. Між тим оперативники, які прибули на місце вибуху, виявили справжній арсенал часів війни.

Андрій Велигоша, піротехнік: «После осмотра места происшествия и двора выявлено 1193 взрывоопасных предмета, в том числе патроны, артснаряды, гранаты, запалы».

Нині на місці вибуху працюють піротехніки. Правоохоронці намагаються з’ясувати походження арсеналу. //Євген Соломін, Микола Рижченко, Луганська область, НТН