Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

22 вересня 2009, 15:10 Інше
Під час вилучення зброї власник арсеналу прочитав міліціянтам історичну лекцію
Під час вилучення зброї власник арсеналу прочитав міліціянтам історичну лекцію

У Корсуні-Шевченківському затримали мисливця. У власному будинку він зберігав справжній військовий арсенал. Під час вилучення зброї чолов’яга не тільки не чинив опору, а ще й прочитав міліціянтам історичну лекцію.

Правоохоронці довідалися, що один з місцевих мисливців тримає вдома незареєстровану зброю. Прийшли з перевіркою – 44-річний господар зустрів гостинно. Провів у будинок, відімкнув сейф і продемонстрував три гвинтівки. Зброя була зареєстрована на власника.

Коли ж гості запитали, чи має ще щось з арсеналу, чоловік категорично заперечив. Та ретельний огляд його оселі засвідчив протилежне.

Анатолій Кучеренко, керівник відділу ГУ МВС України в Черкаській області: «Карабін «Маузер», карабін «Мусіна», обріз мисливської гладкоствольної рушниці 16-го калібру, саморобний пістолет-револьвер, пістолет системи «Зеракі». Вся зброя була у робочому стані - згідно висновків експерта».

Знайшли й величезний набір набоїв різних калібрів. Під час обшуку власник із захватом споглядав свій арсенал та з любов’ю розповідав міліціянтам про кожен вид зброї. Однак правоохоронці історичного екскурсу не дослухали й затримали мисливця. Свою провину він визнав.

Затриманий: «Як історичне хобі. Цікавлюся просто зброєю, та і все. - Відповідальність за незаконне зберігання розумієте? – Розумію, але місячника по здачі не було вроді-би, щоб здать його. – Ви хочете сказати, що знайшли недавно? – Та ні, все часу не вистачало здать».

Тепер колекціонер читає лекції слідчим, а заодно пригадує, де й коли знаходив небезпечні експонати. За незаконне зберігання зброї він має всі шанси потрапити до в’язниці. //Андрій Герко, Наталія Таран, НТН