Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

22 вересня 2009, 10:47 Інше
Під Києвом високовольтну лінію закопали поряд із газовими трубами
Під Києвом високовольтну лінію закопали поряд із газовими трубами

У Тацанках, під Києвом, є привід для паніки. Такий висновок Держгірпромнагляду. В селі в ориґінальний спосіб проклали комунікації: високовольтну лінію закопали поряд із газовими трубами.

Тепер тут таки взялися монтувати газогін високого тиску. Після сюжету програми «Свідок» на ситуацію, врешті, звернули увагу.

Замовник газогону, немов сільський голова, зустрічає знімальну групу «Свідка». Щоправда, не хлібом та сіллю, а пакетом документів.

Олег Шейников, замовник газопроводу: «А сейчас я вам показываю дозвольные документы, которые дают разрешение на виконання всех работ. Ордер на виконання работ, подписанный мэром и всеми службами».

Нормативні акти, витяги із законів, усілякі печатки переконують журналістів, що хвилювання селян марні. Та за кілька день відреагували фахівці Держгірпромнагляду. Там підтвердили - з документами все гаразд, але вони не дають права починати роботи.

Олександр Хом’яков, керівник інспекції Держгірпромнагляду: «В порушеннях вимог нормативів не попередили про початок будівництва. І на сьогоднішній день знайти конкретного виконавця - фірму ПП «СВВ» - не представляється можливим».

Зі слів Олександра Хом’якова, запитань до виконавців чимало.

Олександр Хом’яков, керівник інспекції Держгірпромнагляду: «Необхідно аби всі дотримувалися усіх вимог проекту, всі вимоги технології виконання робіт при будівництві цієї системи газопостачання. Нажаль, ці вимоги не виконуються. Як ми встановили, попередні роботи в тій частині населеного пункту почалися на початку вересня. Попередні будівельні роботи проведені також на неналежному рівні з порушенням вимог проекту і безпеки».

Фахівці кажуть, цей газопровід - складна інженерна комунікація. І чи якісно його проклали - невідомо. Тож якщо порушення підтвердять, до справи візьметься вже прокуратура. //Олександр Дем’янчук, Ігор Молчанов, Олександр Мироненко, НТН