Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

21 вересня 2009, 10:47 Інше
Заступника мера міста Вишневого упіймали на хабарі
Заступника мера міста Вишневого упіймали на хабарі

Чиновника затримали, коли йому передавали два з половиною мільйони гривень. Переполох у міськраді на власні очі спостерігала Марина Борисполець.

Ще вчора на цьому місці висіла табличка – Стужук Володимир Іванович, перший заступник міського голови. Нині ж тут про таку людину нічого не нагадує. Табличку зняли, до кабінету не пускають – слідчі дії. Колеги також розводять руками.

Віктор Сокиркін, заступник Вишнівського міського голови: «Як ви думаєте, це правда, що брав ваш колега хабар? – Я ж кажу, в мене немає достатньої інформації для того, щоб відповісти вам на це питання. Я можу сказати, що колегу затримали, а хто його затримав і чому його затримали я поки що сказати не можу».

Залюбки розповідає журналістам про те що трапилося міністр внутрішніх справ Юрій Луценко. Каже – затримали чиновника, бо хотів нажитися на землі, що належить місту.

Юрій Луценко, міністр внутрішніх справ України: «Це черговий резонансний злочин, злочинець затриманий на гарячому при отриманні першої половини хабаря у розмірі два мільйона п’ятсот тисяч. Будемо сподіватися, що це буде уроком тим, хто продовжує мародерство в країні».

На десяти гектарах донецький підприємець хотів побувати бізнес-парк. Про це розповідають мешканці Вишневого. За це мав покласти до кишені посадовця п‘ять мільйонів гривень. Про те, що з цією землею щось нечисто, люди чули вже давно.

Василь Рудий, мешканець м. Вишневого: «Ну, говорять люди між собою, що там якісь десять гектарів землі Гошко, Стужук хочуть родєрєбєніть. – А давно уже говорять про те, що ці десять гектарів хочуть віддати. – Ну, я же про це чув місяці два – три».

Зараз у Вишнівській міській раді - переполох. Мер - на допиті у прокуратурі. Заступники шоковані.

Василь Ромасєв, заступник Вишнівського міського голови: «А така новина, що вашого колегу затримали, чим вона для вас стала? – Шок. Для мене це шок, дійсно. Зараз це буде впливати на роботу виконкому, страдає громадськість, ви понімаєте, що паралізована робота виконавчого комітету? – Ви вважаєте, він міг взяти хабар? – Ні. – Тобто ви впевнений, що він хабара не брав. – Я впевнений. – А тоді як вийшло, що його затримали? Нє суді, да судім не будєш».

Першого заступника міського голови затримали. Проти нього вже порушили кримінальну справу. Інкримінують одержання хабара. // Марина Борисполець, Кирило Коротких, НТН.