Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

10 вересня 2009, 12:09 Інше
На Рівненщині двух міліціянтів звільнили за побиття 17-річного хлопця
На Рівненщині двух міліціянтів звільнили за побиття 17-річного хлопця

У Рівненській області звільнили двох міліціянтів, що в міськвідділку жорстоко побили хлопця. Домагатися справедливості постраждалому допомагав батько, депутат райради.

Втім, на звільненні двох правоохоронців чоловік зупинятися не збирається. Він упевнений, що відповісти мають ще й інші міліціянти.

Через 17-річного рівнянина Дмитра Абрамчука двоє міліціонерів залишилися без роботи. Старших лейтенантів, оперуповноважених відділу карного розшуку міліції Рівного звільнили з роботи за неправомірні дії під час виконання службових обов’язків.

Місяцем раніше біля автовокзалу між правоохоронцями та двома громадянами виник конфлікт. Пізніше один хлопець втік, іншого ж затримали. Його доправили до міліції, де побили. До керівника внутрішньої безпеки УМВС звернувся батько постраждалого, депутат райради та редактор двох газет.

Василь Абрамчук, батько постраждалого: «Прийшов додому мій син Діма, весь закривавлений, одяг у крові, побитий, губа підбита. Повідомив, що його катували впродовж кількох годин працівники міліції. Били його головою об стенку, пляшкою з водою по голові, ногами, один взяв газовий балончик та випустив його сину в обличчя. Вони тоді всі вийшли з кабінету, бо їм самим не було чим дихати на хвилин 10-15».

Якщо сліди від побоїв у хлопця вже зійшли, то гіпс на лівій руці через перерізане в міліції сухожилля він носить і досі.

Василь Абрамчук, батько постраждалого: «Один з працівників міліції взяв канцелярський ніж, махав ним перед обличчям. Син захищався, у цей момент працівник міліції перерізав сухожилок на руці».

Ярослав Голомша, керівник УМВС Рівненської області: «За висновком слідства встановлено, що 2 наших співробітники вдалися до непристойних дій у своїй роботі, чим порушили дисциплінарний статут та закон України «Про міліцію».

Юрій Михальчук, заступник керівника УМВС Рівненської області: «За скоєння дисциплінарного проступку, що дискредитує звання як крайній захід - звільнення з органів ВС».

Між тим батько постраждалого стверджує, що покарані не всі фігуранти. Тому робитиме все, щоб до відповідальності притягли й інших людей в погонах.

Василь Абрамчук, батько постраждалого: «Звільнення за катування це надто мало. Я хотів би, щоб інші люди допомогли очистити правоохоронні органи і покарати тих, хто робить це мало не щодня».

Своєю чергою керівництво УМВС запевняє, якщо кого-небудь з працівників, не зважаючи на звання, помітять у неправомірних вчинках, покарають миттєво.

Ярослав Голомша, керівник УМВС Рівненської області: «Ми повинні надавати послуги населенню, а не поступати самі, як невідомо хто, за межами приміщення і в ньому. Дуже багато нарікань поступає на нашу адресу від громадян». // Тетяна Корпусова, Дмитро Шамшин, Рівненська область, НТН