Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

10 вересня 2009, 10:42 Інше
Нелеґальних міґрантів з Китаю тримали заручниками бандити з Одеської обл.
Нелеґальних міґрантів з Китаю тримали заручниками бандити з Одеської обл.

Замість кращого життя - неволя. Нелеґальні міґранти з Китаю потрапляли в полон дорогою до Європи. Іноземців тримали заручниками бандити з Одеської області. Китайців повертали додому за викуп.

Правоохоронці: «Выбивайте окно. Заложник есть! Вызываем скорую, срочно скорую вызывайте. Человеку плохо. Кляп сними, пусть дышит».

Цього китайця викрали на очах дружини, біля під’їзду його будинку. У такому вигляді побитий і переляканий чоловік пролежав добу.

Правоохоронці: «Ты лежи спокойно, мы сейчас тебя освободим. Просто лежи спокойно, сейчас твоим родственникам скажем, что ты жив».

Марина Остапенко, речник СБУ: «Він був, очі, вуха були замотані скотчем у цього потерпілого. Він був чотирма ланцюгами прикутий. Наші хлопці ледве змогли знайти ключі від тих ланцюгів».

Цей китаєць - не перше жертва викрадачів. Упродовж кількох років злочинці так мордували, щонайменше, 6-ох іноземців. Своїх жертв викрадачі обирали ретельно. Це були нелеґали з Піднебесної, здебільшого продавці з одеського ринку 7-го кілометра. Бандити знали, що їхні родичі не скаржитимуться до правоохоронних органів.

Марина Остапенко, речник СБУ: «Організатор особисто прибув на таксі з міста Києва, щоб особисто вести з родичами заручника і вимагали в них викуп у розмірі 200 тисяч доларів».

У банді орудували 5 злочинців. Організатор угруповання теж китаєць.

Марина Остапенко, речник СБУ: «Встановлено, що організував викрадення своїх співвітчизників громадянин Китаю 1973 року народження, який вже відбував покарання в Україні саме за викрадення людей. Яким чином він зміг уникнути депортації з України і мав законне право на проживання в Україні, це з’ясовують наші співробітники».

Інші четверо викрадачів – українці, всіх раніше судили. Всіх бандитів заарештували. Прокуратура Одеської області порушила кримінальну справу. Тим часом, в СБУ припускають, що жертв викрадачів могло бути значно більше. Всіх постраждалих від рук цього угруповання просять сміливо звертатися до служби безпеки. //Марина Борисполець, Аркадій Моос, НТН