Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

10 вересня 2009, 11:15 Інше
Колотнеча довкола бабусиної комуналки: інспектор проти сусіда
Колотнеча довкола бабусиної комуналки: інспектор проти сусіда

По допомогу до «Свідка» звернулася пенсіонерка. Вона стверджує, що дільничний інспектор видурив у неї єдину власність - невеличке помешкання.

Уже кілька місяців вона не може самотужки підвестися з ліжка. Правий бік – паралізований. Галина Пліс живе сама у двокімнатній комуналці. Про колишнього сусіда нагадує гора ліків, інвалідний візок і зіпсоване здоров’я.

Галина Пліс, постраждала: «Бив ужасно, хватав нож. Він кидався на мене з ножем. Я не видержала, забрала свою собачку. І пішла топиться. У мене не було іншого виходу. Стільки мучиться».

Від самогубства її врятував пес – каже старенька. Почав жалібно скавчати. Тож передумала. Весь цей час жінці допомагали інші сусіди. Олександр Кучер намагався заступитися за бідолаху і вгамувати садиста. Втім, знущання не припинялися.

Олександр Кучер, сусід: «Один раз я услышал стоны за дверьми. Я выбил двери. Она лежала синяя. Побитая. Вся в фекалиях. Вонь страшная в квартире. Почему она была раздетая – я не знаю. Она верхнюю одежду не снимала, потому что у нее в квартире не было кровати».

Урешті жінка звернулася до дільничного інспектора міліції. Він відгукнувся, але зажадав винагороди - згадує Галина Пліс. Жінка нічого, крім кімнати в комуналці, не мала. Та іншого виходу не було, тож погодилася поїхати до нотаріуса.

Галина Пліс, постраждала: «Він кричав: підписуй те, що є. Як я поняла, що він буде за мною доглядать і буде мені помагать. Спасать мене од сусіда».

Після підписання документів міліціянт поговорив із агресивним сусідом і той кудись зник. Його кімната і досі стоїть порожня. Втім, дільничний, за словами жінки, доглядати її не поспішав. Пізніше дізналася, що підписала у правника звичайну угоду дарування, і в такий спосіб просто віддала своє помешкання правоохоронцю. Експерти вбачають у цій ситуації ознаки шахрайства. Зарадити – кажуть – важко, але можна.

Ігор Скічко, адвокат: «Як варіант виходу з цієї ситуації - можна звернутися до суду паралельно з заявою до правоохоронних органів з позовом про визнання недійсної цієї угоди. Для того, щоб вона втратила свою юридичну силу».

У столичній прокуратурі коментувати справу Галини Пліс, як завжди, не готові. Спілкуватися зі «Свідком» відмовився і дільничний інспектор. Його позицію відстоюють колеги з райуправління. Там твердять, що правоохоронець насправді захистив самотню жінку від сусіда-дебошира. А та віддячила йому своїм майном добровільно.

Юлія Шевчук, помічник керівника Святошинського РУ міліції міста Києва: «Нотаріус пропонував укласти договір довічного утримання, але бабуся вирішила оформити саме договір дарування».

У міліції списують скандал довкола дільничного на того самого Олександра Кучера, що боронив бабцю від сусіда-садиста. Чоловік доглядає Галину Пліс останні кілька років. За версією міліції, він начебто теж претендує на бабусину кімнату.

Юлія Шевчук, помічник керівника Святошинського РУ міліції міста Києва: «З’явилася людина, яка наобіцяла більше, але як вона буде себе поводити, коли отримає бажане, невідомо. Дай бог, щоб бабусі не довелося звертатися до того ж працівника міліції вдруге».

Сам бабцін доглядальник такі звинувачення відкидає. Запевняє, що опікується бабусею зі співчуття. Каже - не раз намагався напоумити дільничного, але безрезультатно.

Олександр Кучер, сусід: «Узнал его рабочий, мобильный. Говорю так и так, бабушка в больнице. Давай, говорю, приезжай, бросай свой отпуск. Приезжай со своих канаров. И помогай женщине. Кинул трубку. Все».

Справа Галини Пліс лежить на розгляді в апеляційному суді. Суд першої інстанції угоду дарування недійсною не визнав. //Дмитро Ільчук, Кирило Коротких, Віталій Савенко, НТН