Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

1 вересня 2009, 08:39 Інше
Луганськ тероризує листоноша-псих!
Луганськ тероризує листоноша-псих!

Послання з вимогою поповнити телефонний рахунок на тисячу гривень люди виявляли у своїх скриньках. У разі відмови чи зволікання - дволітрова пляшка з бензином у вікно. Налякані, зрештою, звернулися до програми «Свідок».

Спокій в кількох родинах на цій вулиці закінчився в той день, коли невідомий листоноша приніс послання. В ньому ж – погроза підпалити кілька будинків.

За дивним збігом обставин, сюрприз у власній поштовій скриньці господар цього будинку - Микола - виявив у День незалежності. Каже, до того був пречудовий настрій. Коли прочитав кореспонденцію, втратив спокій. В листі невідомий вимагав за два дні перевести на вказаний номер телефону 1000 гривень п’ятьма рівними платежами. Інакше – коктейль Молотова у вікно.

Микола, постраждалий: «Обнаружили письмо 24-го примерно в 11 утра. Реакция шоковая была у всех: у семьи, у жены, у детей. Предположение одно – увидели, что вставили новые окна. Подумали, что денег много. Хотя… Страшновато конечно. Но чем-то придется окна загородить, наверное».

Не довго думаючи, Микола разом зі знімальною групою НТН відправився до райвідділку писати заяву. Звиклі до всіляких витівок горе-терористів міліціянти кажуть, що з подібним зустрічаються вперше. Беруть заяву і обіцяють допомогти.

Фурсенко Максим, слідчий Ленінського РВ міліції міста Луганська: «Сейчас будем разбираться на месте».

Версій декілька – від банального розіграшу до спрямованої акції. Але в будь-якому разі невідомий автор має проблеми з психікою. Тому правоохоронці підказують, як діяти в таких ситуаціях.

Геннадій Бахтидін, керівник Ленінського РВ міліції міста Луганська: «Во-первых, ничего не трогать, во-вторых, вызвать наряд милиции. И самое главное - не паниковать. А довериться нам, профессионалам».

Між тим поштового терориста поки що не виявили - це справа часу. Коли ж його затримають, суворе покарання не забариться.

Геннадій Бахтидін, керівник Ленінського РВ міліції міста Луганська: «Все зависит от умысла. Может квалифицироваться как хулиганство, так и другое. Предполагаемое наказание - от крупного штрафа до лишения свободы».

Наразі часу Х, яким лякав анонімний підпалювач, і досі з острахом чекають - про всяк випадок залякана родина зачиняє на ніч вікна й спить в іншій кімнаті. //Євген Соломін, Микола Рижченко, Луганськ, НТН