Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

21 серпня 2009, 11:55 Інше
У Одеській обл. мисливці з рушниці поцілили у співробітників парку
У Одеській обл. мисливці з рушниці поцілили у співробітників парку

Криваве полювання. На Одещині мисливці з рушниці поцілили у співробітників національного парку, - працівники намагалися пояснити, що лови тимчасово заборонено. Обидвоє чоловіків поранені. Нещасний випадок чи навмисний постріл?

У день відкриття сезону працівники Нижньодністровського національного парку попереджали мисливців про заборону відстрілювати дичину. Адже кілька видів птахів щойно вивели потомство, тож ще гніздяться. Чимало людей зі зброєю завернуло з плавнів додому. А деякі полювали й далі - тепер на науковців.

Дмитро Онищенко, співробітник відділу Нижньодністровського національного природного парку: «Они нас заметили, потому что когда мы начали приближаться, один из них смотрел в бинокль. Они должны были рассмотреть нормально».

Пан Василь розповідає: прикривав собою молодого напарника. Поранення дістав у голову, груди й живіт.

Василь Еш, заступник керівника відділу Нижньодністровського національного природного парку: «Умышленно. Я прямо видел, он прицельно стрельнул. И я его в лицо узнаю, даже ночью, и голос его, видел очень хорошо. Если мне его покажут, я его из тысячи людей узнаю».

Конфлікту можна було уникнути, кажуть біологи. Адже поки тривала паперова тяганина зі зміною термінів полювання в парку, дозвільні картки на відстрілювання дичини в дельті Дністра почала видавати приватна мисливська структура.

Хто був того дня на полюванні, міліціянти вже з’ясували. Та карної справи ще не порушили. Стверджують: постріл випадковий - ловці просто стріляли в повітря.

Олександр Петрик, керівник Білгород-Дністровського РВ міліції: «Експерти попередньо розмовляють так, що якби відстань була до 30 метрів, то весь би снаряд полетів би в грудь. А не два чоловіка, які на човні находяться, і відстань між ними метр, і попадає одному в голову, другому в ногу, касательно в голову і грудь. То це вже була відстань 70 метрів».

Науковці ж переконують: злочин намагаються приховати від громадськості, бо винуватці – можновладці, близькі до правоохоронних структур. Міліція ці закиди категорично відкидає.

Олександр Петрик, керівник Білгород-Дністровського РВ міліції: «Те, що прямою наводкою стріляли в охоронців парку, це поки що не підтверджується. І те, що там були високопосадовці правоохоронних органів, не підтверджується ні з яких позицій».

Натомість постраждалі від мисливської зброї мають намір домогтися покарання своїх кривдників. //Оксана Піднебесна, Влад Величко, Одеська область, НТН