Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

11 серпня 2009, 10:58 Інше
У Ялті відпочивальники побили й пограбували власницю винайнятої квартири
У Ялті відпочивальники побили й пограбували власницю винайнятої квартири

Стрілянина, різанина, пограбування. Всі ці злочини розбурхали курортну Ялту. В столиці кримських курортів відпочивальники побили й пограбували стареньку, в якої винаймали квартиру. Тим часом, на автовокзалі почубилися маклери - не поділили клієнта.

У сонячній Ялті житла вистачить усім курортникам. На автовокзалі їх зустрічають з пропозиціями на будь-який смак: від кімнати у віддаленому районі до апартаментів на морському узбережжі. Нинішній сезон не надто вдалий, тож вибір житла величезний. Звідси й висока конкуренція серед маклерів.

Сергій Блашкун, керівник сектору Ялтинського МУ міліції: «Поступило сообщение, что на автовокзале в городе Ялта неизвестный с применением пистолета неустановленного образца и ножа причинил телесные повреждения гражданину, который без сознания был госпитализирован. Причиной этого конфликта стало то, что оба гражданина занимались маклерством, т.е. поселением людей, посредничеством за деньги и не поделили одного клиента».

Того дня до Ялти приїхали відпочивальники, які заздалегідь домовилися з маклером про винаймання житла. Конкурент позаздрив. Спалахнула сварка. Один з них витягнув пістолет.

Маргарита Сивінюк, старший слідчий Ялтинського МУ міліції: «На расстоянии 20 сантиметров выстрелил из этого пистолета в лицо гражданину. Так как пистолет был газовый, гражданину были причинены ожоги роговиц глаз».

Свідок конфлікту пригрозив подзвонити в міліцію. Бешкетник кинувся за ним. Але вже за кілька хвилин повернувся до жертви, в яку стріляв.

Маргарита Сивінюк, старший слідчий Ялтинського МУ міліції: «Достал из кармана нож и нанес 5 ударов в грудную клетку, в том числе и 2 удара в район сердца. Один был проникающим ранением в легкое».

Охорона автовокзалу затримала лиходія й доправила в міліцію. А постраждалого відвезли до лікарні, де прооперували.

Інша кримінальна історія сталася на тому ж автовокзалі, де знайшла собі квартирантів 80-річна мешканка Ялти. Хлопець з дівчиною приїхали на відпочинок з Донеччини. За добу примудрилися протринькали всі гроші, тож вирішили пограбувати гостинну бабусю.

Олексій Бабич, керівник відділу Ялтинського МУ міліції: «Молодой человек жестоко ее избил, причинил серьезные телесные повреждения. После чего начал обыскивать ее квартиру. В результате этого обыска он завладел ее сбережениями: 9 тысяч гривен и 6 тысяч долларов США, которые пенсионерка скапливала на свои нужды».

Зловмисники забрали гроші, викликали таксі і поїхали тринькати награбоване.

Ігор Бартков, старший оперуповноважений відділу Ялтинського МУ міліції: «Заехали в магазин, купили 2 мобильных телефона, камеру. Поехали продолжать отдых дальше в район Алупки».

Побиту бабусю знайшли сусіди. Викликали «швидку» й міліцію. Під час оперативно-розшукових заходів правоохоронці встановили особи злочинців і їхнє місцезнаходження.

Олексій Бабич, керівник відділу Ялтинського МУ міліції: «Они уже на такси собирались выезжать в город Донецк, заплатив таксисту 600 долларов США из награбленного. В районе Алупки были нами задержаны».

Погуляти на широку ногу 28-річному рецидивістові та його 19-річній подрузі не вдалося. І відпочивати їм тепер доведеться нарізно, адже солодкій парочці світить від 7 до 10 років тюрми. //Світлана Скляренко, Юрій Ламзін, Крим, НТН