Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

10 серпня 2009, 11:46 Інше
В Ірпені чоловік віддухопелив 74-річну сусідку до втрати свідомості
В Ірпені чоловік віддухопелив 74-річну сусідку до втрати свідомості

Хоча все сталося на очах у свідків, розбишаку не покарали. А в прокуратурі з’явилася відмовна заява, яку нібито написала сама постраждала. Старенька переконує, що то не її почерк.

Галина Кондратюк, постраждала: «Я так повернулася спиною. Коли він приходить і мене луп-луп... Я не поняла, потом я потеряла сознаніє. Очнулася, як я трималася за ворота».

Бабця каже, то був її сусіда. За що її лупцював, досі не знає. Побиття старенької бачили свідки.

Анатолій Некречий, сусіда: «Схватив цю жінку і її з усієї сили у груди. Потом він її як кине оце. Він її об цей металічний стовб».

Люди викликали міліцію, але, не зважаючи на заяву постраждалої та свідчення самовидців, кривдника не затримали й навіть кримінальної справи не порушили. А Галина Андріївна зі струсом мозку ще 25 днів лежала в лікарні. Пізніше пенсіонерку викликали до прокуратури і показали заяву нібито від її імені, в якій жінка відмовилася від попередніх свідчень.

Галина Кондратюк, постраждала: «Як вона мені показала, що я написала. Я кажу, це неправда, брехня, як вони могли так підробити? Я такого не писала. Що, мол, я лежала в больниці по своїй болєзні і я лєчилася».

За поясненнями журналісти «Свідка» звернулися до прокуратури. Там спілкувалися неохоче. Заступника прокурора довелося ловити біля авта.

Володимир Власок, заступник прокурора міста Ірпеня: «Меня интересует информация эта. Информация есть? - Заява сама есть, а материал на суд направлен в милицию для проведения дополнительной проверки, потому что бабушка от судебно-медицинского обследования отказалась».

За словами пані Галини, вона й справді відмовилася від обстеження, адже не має на це коштів. Пенсіонерка не розуміє, чому слідчим не вистачає попередніх медичних висновків. Тепер шукає правди у міської влади. Там пообіцяли допомогти, хоча на чесність місцевих правоохоронців не розраховують.

Віктор Бархоленко, депутат ірпінської міськради: «Таких випадків вистачає в нашому регіоні, де прокуратура свідомо чи не свідомо, але все таки покриває будь-які злочинні дії як громадян, так і посадових осіб. Звісно, що міліція - це підлеглий орган прокуратури і вони роблять так, як це диктує умови прокуратура. //Олександр Дем’янчук, Святослав Мелешкін, НТН