Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

3 серпня 2009, 11:26 Інше
В самому центрі Львова можна без проблем придбати міну?
В самому центрі Львова можна без проблем придбати міну?

Пригода сталася близько 10-ї ранку. Майданом Ринок ішов чоловік і кликав на допомогу. В руках він ніс предмет, схожий на протитанкову міну. На крик вийшов працівник міськради.

Андрій Трухан, співробітник внутрішніх військ: «Почув, як людина кричить: «Міліція!» Недалеко проходила людина, яка несла щось таке, подібне на міну. Я підійшов і побачив – дійсно міна. Покликав напарника, оцепили місце. Викликали працівників міліції з райвідділку, оцепили місце і чекали слідчу группу».

Чоловіка відвезли до райвідділку, де він розповів - кількома годинами раніше придбав цю міну в кількох людей без постійного місця мешкання. Вони несли її, щоб здати на брухт. Розуміючи, яка небезпечна річ опинилася в руках незнайомців, містянин вирішив купити її і здати правоохоронцям. Продавці заправили за товар 4 гривні.

Олег, мешканець міста Львова: «Я її купив лише для того, щоб вони її не кинули, не пошкодили. Бо вони могли б завдати шкоди не лише собі, но і завдали би шкоди іншим людям. Я знаю, в них би її не прийняли, але вони могли б її десь кинути .в кущі. Де діти могли би її розкоркувати і стався би вибух».

Чому приніс міну під міськраду - пояснює просто. Придбав її неподалік, а під ратушею сподівався зустріти працівників міліції.

Олег, мешканець міста Львова: «Підійшов до міськради. Поклав її. Попросив людей відійти і тоді запросив працівників правоохоронних органів, щоб вони допомогли мені хоча би обмежити доступ».

Поки чоловік спілкувався з міліціянтами, міну віддали на експертизу.

Ігор Цікало, керівник МУ міліції міста Львова: «Оцепили місце. Подивились візуально, що це міна, викликали вибухово-технічну службу НДЕКЦ. Вони оглянули її. Сказали, що ніякої небезпеки для її транспортування в безпечне місце нема».

Те, що чоловік сприйняв за протитанкову міну - навчальна димова шашка. Вони й справді дуже схожі, проте шашка містить не тротил, а димову суміш. І використовують її для створення спецефектів під час військових навчань. Нині працівники міліції шукають осіб, які продали чоловікові небезпечну знахідку, щоб з’ясувати, де вони її взяли. //Уляна Сенько, Юрій Котоус, Львів, НТН