Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

28 липня 2009, 11:58 Інше
Мешканку Херсонщини звинувачують у кіднепінґу
Мешканку Херсонщини звинувачують у кіднепінґу

Заява про викрадення 5-місячного хлопчика здивувала правохоронців. Та ще більше дивував той факт, що відсутність дитини її матір помітила за кілька днів. Вона й вказала на головну підозрювану.

Леся Зуб, керівник відділу ГУ міліції міста Києва: «Ця дівчина взяла квиток до Херсону і вирушила у тому напрямку. Негайно направилися за нею. І вранці в Херсонській області затримали цю дівчину разом із дитиною».

Затримана переконує, що лихих намірів не мала. Навпаки, рятувала хлоп’я від безвідповідальної неньки, адже та знай пиячить і зовсім не дбає про дітей, яких у неї двійко.

Затримана: «Потому что мама его ушла гулять, а мне нужно было уехать. Я не подумала о том, чтобы позвонить Она попросила посидеть с малым. Они раз ушли, потом опять ушли, потом ребенок остался у меня ночевать и старшая дочка и младший. Потом она приехала, в обед приехали друзья. А перед этим я ее предупреждала, что мне придется уехать».

Вікторія, мати дитини: «Она врет, у меня много доказательств. Я никак не могла ребенка оставить, у меня такого в жизни не было. Мы вышли с ребёнком за водой, ребенок захотел воды. Мы вышли на 15 минут на улицу, вернулись, их не было».

Версію підозрюваної слідчі обов’язково перевірять. Припускають, вона каже правду. Адже заявниця й справді має погану характеристику. Нині викраденого малюка обстежують лікарі. Наступною домівкою для нього може стати притулок.

Леся Зуб, керівник відділу ГУ міліції міста Києва: «Кримінальною міліцією у справах дітей також надані пропозиції щодо позбавлення батьківських прав матері, оскільки вона залишала дітей без нагляду. Зараз на матір складено адмінпротокол за статтею 184 - невиконання батьківських обов’язків».

У міліції кажуть: якщо наміри викрадачки таки шляхетні, цей факт не позбавить її відповідальності.

Олександр Дем’янчук, Олександр Данилов, НТН