Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

27 липня 2009, 10:36 Інше
Двоє гірників загинули під п`ятьма тоннами вугілля
Двоє гірників загинули під п`ятьма тоннами вугілля

Трагедія сталася близько 3-ї ранку. Під землею працювало троє гірників. Один із них вантажив дерево, двоє інших укріплювали лаву. Цієї миті на них упало вугілля.

Віктор Бобринський, заступник керівника теруправління «Держгірпромнагляд»: «Беда в том, что у частника оплата идет за готовую продукцию, то есть за выданный уголь. Они перешли с восточного крыла на западное крыло и продолжали догружать, хотя все эти работы должны вестись только в присутствии заместителя начальника участка. А они решили подзаработать».

Зникнення шахтарів помітили лише за 6 годин. На місце одразу викликали гірничих рятувальників, котрі відкопали тіла копанкарів. Їх буквально розчавило вугільною масою, яка, за приблизними підрахунками, важить 5-6 тонн.

Сергій Лобачов, головний інженер шахти: «Получилось так. Выгрузили мы тонны 4 угля. Они присыпанные углем лежат. Не сразу обнаружили. Обнаружили между 8 и 9 часами. Вот так вот».

Нині на шахті створено комісію, яка розслідує причини трагедії. За попередніми висновками, люди загинули через недотримання правил техніки безпеки. Місцеві гірники кажуть, що такі порушення - майже норма на цій копальні.

Олександр, гірник: «Этот случай сам за себя говорит. Что образование не поможет, если нет условий для работы».

Комісія працюватиме 10 днів. Та фахівці вважають, що в ситуацію доведеться втрутитися прокуратурі, яка має порушити карну справу.

Євген Соломін, Микола Рижченко, Луганська область, НТН