Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

22 липня 2009, 12:12 Інше
У Харкові порушили кримінальну справу проти судді-шахрая
У Харкові порушили кримінальну справу проти судді-шахрая

У справі, розповідають у прокуратурі, йдеться про визнання права власності на нерухомість і землю на користь зацікавлених осіб. Суддя, стверджують слідчі, не запрошував на слухання відповідачів і керувався не законом, а іншими мотивами.

Олег Бурцев, керівник слідчого відділу прокуратури Харківської області: «Данный судья изготовил, подписал и провозгласил в судебном заседании неправосудное, то есть незаконное и необоснованное решение, которое не основывается на нормах материального и процессуального права. Даже с нарушением принципа территориальности. То есть он не мог рассматривать эти дела, потому что эти дела должен был рассматривать совершенно другой суд».

У Харківській райадміністрації розповідають - 225 гектарів лісу й поля Харківського району попросив кооператив «Аркадія» - для будівництва котеджних селищ. Чиновники відмовили, а згодом дізналися про рішення суду на користь кооперативу. До речі, сотка землі тут, у передмісті, коштує щонайменше 10 тисяч доларів.

Юрій Божков, заступник голови Харківської районної адміністрації: «Ввиду того, что решение о выделении земли лесного массива принимает только Кабмин, а земля 150 га принадлежат Институту почвоведения – мы, естественно, дали отказ, что мы не можем эти вопросы рассмотреть в законодательном поле. После этого нам стало известно, что имеется решение суда, что кооперативу «Аркадия» передать эти земли в собственность».

Слідство вже завершене, прокуратура надіслала справу до Верховного суду України. Щоб уникнути упередженості, там вирішать, у яку область віддати на розгляд матеріяли. Прізвище звинувачуваного - Володимир Данько - називають у теруправлінні Судової адміністрації. Тут кажуть: запитання що до його діяльності були й раніше. Але наголошують: звинувачення, навіть за статтею Кримінального кодексу, ще не доказ провини.

Анатолій Шевцов, заступник керівника теруправління Судової адміністрації: «Действительно, в работе данного судьи есть определенные недостатки. В 2007 году он был предупрежден на заседании квалификационной комиссии нашей областной. В 2008 году он получил 2 выговора за нарушения в работе. И в 2009 году нашей квалификационной комиссией рекомендовано отстранить этого судью от занимаемой должности».

За інформацією Судової адміністрації, перший 5-річний термін повноважень Володимира Данька сплив у травні. Проте він претендує на постійне суддівство й готує документи. Завадити йому, за законом, не має права ніхто. Слідство ж лише має право узяти від звинувачуваного зобов’язання про невиїзд.

Ганна Силаєва, В’ячеслав Душка, Харків, НТН