Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

21 липня 2009, 14:53 Інше
Де у Києві можна промчати з вітерцем?
Де у Києві можна промчати з вітерцем?

Підвищити дозволену швидкість – ініціатива самих ДАЇ-вців. Перший крок прибрати по всій Україні обмеження 40 кілометрів. Таких знаків демонтували більше двох тисяч. Нині вони мають висіти тільки перед лежачими поліцейськими, біля шкіл і там, де ремонтують дорогу.

Євген Кравченко, керівник відділу ДАІ МВС України «Автомобілі стали швидші. Утримання вулично-дорожньої мережі Києва трошки поліпшилась. Ми підвищили там, де вулиці пристосовані до такої швидкості».

В правилах дорожнього руху, хоч і вказано про обмеження швидкості в місті – 60 кілометрів, але за умов гідного дорожнього покриття та всіх погоджень її можна підвищити. Цими заходами Київська адміністрація та ДАІ планують боротися із заторами.

В’ячеслав, водій: «Их повесили на больших проспектах, где скорость позволяет автомобилям ездить с такой скоростью. Никто и не ездил, по большому счету, 60 на этих дорогах».

Заповітні «вісімдесят» висять тільки на великих магістралях, де немає світлофорів та наземних пішохідних переходів. Таких вулиць у столиці виділили 15-ть: проспект Бажана, Перемоги, Московський, Оболонський, Броварський, Палладіна, Столичне та Набережне шосе, бульвар Дружби Народів, вулиці Богатирська і Саперно-Слобідська, а також Кільцева дорога. Вони діють, як інші знаки, до перехрестя.

Більшість кермувальників нововведенню радіють. Столичні «Шумахери» підраховують – на таких автошляхах можна гнати всі 99 кілометрів за годину. Адже порушення – це перевищення швидкості більше, як на двадцять кілометрів.

Сергій, водій: «Лихачей стало больше. 80 км + 20 разрешенный в данный момент ПДД – 100 км в городе, я считаю, что это многовато».

Сергія таке лякає. Керує автівкою вже багато років. Запевняє – останнім часом намагається швидкість не перевищувати, бо можна влетіти в копійчину.

Сергій, водій: «Где гарантия, что завтра это не снимут, эти 80, где их поставили, а народ будет ездить с той же скоростью и будет элементарно попадаться на визиры и радары гаишников. Это приведет к всплеску штрафов».

У ДАІ таке не відкидають. Запевняють – усе в руках самих водіїв.

Євген Кравченко, керівник відділу ДАІ МВС України: «Якщо аварійність збільшиться і ми визначимо, що це від того що через підвищення швидкості, доведеться їх зняти, не виключаю таку можливість, можливо на зимовий період, тобто водій повинен спостерігати за зміною дорожніх знаків».

Також ДАЇ-вці застерігають не плутати вісімку зі знаком нескінченності, й радять дбати про власну безпеку.

Олена Ткаченко, Кирило Коротких, Ігор Молчанов, НТН