Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

15 липня 2009, 12:51 Інше
Допоможіть врятувати життя!
Допоможіть врятувати життя!

Цей мультик про їжачка від початку до кінця створили онкохворі діти, серед них і Назар. Ідея мультфільму полягає в тім, що друзі й підтримка важливіші за гроші та достаток. Однак сьогодні саме грошей хлопцеві бракує, щоб вижити. Після чотиримісячної перерви в його крові знову з’явилися агресивні ракові клітини. Лікарі вкотре призначили хіміотерапію.

Назар Ковальчук: «Мені вдома кожний раз підкожну колять, кожного дня. Ну, мама коле і двічі на тиждень їжджу, мені вводять хіміопрепарати».

Назар бореться зі своєю недугою вже другий рік. За цей час він переніс кілька курсів хіміотерапії, складні операції кишечника, грибок органів, гепатит.

Стефанія Ковальчук, мама хворого хлопчика: «Двічі дитина була на порозі смерті і життя, лікарі в той час навіть самі не думали, що виживе. Але Господь та віра дитини... перемогли цю хворобу, йому стало краще».

Та не надовго. У Назара є два місяці, щоб пересадити йому кістковий мозок. Рідна сестра як донор хлопцеві не підійшла. А позаяк в Україні й досі немає бази кісткового мозку, батьки почали терміново шукати можливість прооперувати хлопця за кордоном. Найдешевшою виявилася ізраїльська клініка – 110 тисяч евро. У хворого є тільки 20 тисяч доларів.

Стефанія Ковальчук, мама хворого хлопчика: «В даний час я хочу, по-перше, подякувати всім тим людям, хто відгукнувся на моє прохання, хто, хоч ну чимось допоміг, я всім дуже вдячна. Я дуже прошу усіх, хто може допомогти фінансово. Треба зараз зробити терміново пересадку кісткового мозку, щоб врятувати йому життя».

Марина Борисполець, Олександр Кругликов, НТН